Mereu mi-am spus că o să vină vremea în care voi fi propriul meu șef, în care voi munci doar pentru mine, nu pentru a plăti jumătate din veniturile, și așa vai de mama lor, statului, care nu va face nimic pentru mine. Și nu cred că sunt singurul. Fiecare dintre noi se visează freelancer, cu un job care să presupună că mă duc când vreau și plec când vreau.
Că în loc să stau închis într-un cubicle corporatist, unde să butonez robotizat la niște taste, să dau mailuri și câteva telefoane, aș putea să mă văd cu partenerii de afaceri la o cafea, în oraș sau la o masă protocolară. Că doar de mine depinde succesul sau eșecul și tot doar de mine va depinde cât de mulțumit voi fi. Nu-i așa că e un vis frumos?
Și dacă tot continuăm să visăm frumos. Imaginați-vă ziua în care veți avea propriul vostru birou, mobilat după dorințele voastre, unde să mergeți cu plăcere și fără nici un fel de stres. Să fie un fel de birou online, unul de la care puteți coordona tot. Cu niște mese și scaune confortabile, la care să stați cu prietenii și să vă faceți planurile de vacanță. Și dacă tot cauți lucrurile astea, vezi și oferta de garderobe. Merită !
Sau, ca să ducem lucrurile la o extremă de visare, să ai propriul tău grătar, frigider cu bere și masă de biliard, iar ideea de birou să presupună doar dorința de a pleca de acasă și de a fi cu prietenii la o joacă ca în copilărie. Dar hai să lăsăm un pic deoparte visarea. Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe oricare dintre noi și anume: orice vis presupune efort, muncă, sacrificii. Nimic din ce e bun nu îți va veni din cer, căzut din senin. Am fost prea mult timp învățați cu ideea că vom reuși în viață doar dacă câștigăm la loto sau dacă avem pile pe undeva.
Ori lucrurile nu stau chiar așa. Ar cam fi timpul să renunțăm la negativism, la a ne lăsa influențați de alții și să alegem să luptăm din suflet pentru visele noastre. S-ar putea să avem surpriza plăcută să vedem că le-am împlinit. Iar dacă nu, măcar vom învăța ceva din acele lecții ca să reușim data viitoare când vom mai încerca. E, ca să folosim un termen la modă, o situație de câștig în ambele variante.