Votează ! Votul tău contează !

Nu am să te invit să îţi foloseşti votul pe post de armă şi să împuşti aleşii cu el. Comparaţia nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă votul într-un stat democratic. E doar născocirea unor minţi relaxate din onlineul românesc, ce cred că orice Gog e un succes.

Nu am să îţi spun nici cu cine să votezi. Opţiunea mea electorală este cunoscută, mi-o asum. Fiecare trebuie să aleagă cu inima, dar şi cu mintea.

Am să te rog doar, drag cititor al blogului meu, să te duci duminica, 10 iunie, la vot. Nu o să îţi ia mai mult de 10 – 15 minute să votezi. Dar votul tău va conta.

Noul sistem electoral, prin care primarii sunt aleşi dintr-un singur tur, trebuie să ducă la legitimarea acestora de o largă majoritate. Altfel, te-ai putea trezi condus de un primar ales prin opţiunile a doar 10% din alegători. Şi apoi ai să începi să urli că nu te reprezintă…Când tu nici măcar nu ai fost la vot.

Închei cu un citat din doamna Zoe Petre, cea care arată atât de bine cât de mult contează absenţa unui singur om de la votare:

“Asta e democraţia: 100 de deştepţi care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează. Nu te duci la vot? Lasă ca se duc ai lor! "Fraierii" cumpărați cu sacoșe electorale și promisiuni aiuristice iți vor decide soarta!”

5 thoughts on “Votează ! Votul tău contează !”

 1. Salut!

  Noi ne stim in online de ceva vreme dar de lucruri de genul acesta nu am discutat. Sunt adeptul mersului la vot chiar daca tu consideri ca printre candidati nu e nicio persoana care sa te reprezinte. Insa in acest an nu voi merge la vot in semn de protest pentru ideea de a face dintr-un drept o obligatie. Dreptul semnifica un lucru pe care pot sa il fac (sau nu) fara a fi tras la raspundere. Asa cum din banii de salariu am dreptul de a-mi cumpara prezervative asa si dreptul la vot este dupa bunul plac. Voi merge din nou la vot dupa ce va disparea ideea asta din capul politicienilor romani :)

  Toate cele bune,
  Romica Iarca

  1. @Romica da..ne stim de pe vremea cand in loc de blogging jucam FIFA Manager:) Eu zic sa te duci sa iti folosesti votul. Altfel, s-ar putea sa se foloseasca altii de el

 2. Frate , poate ca nu m-oi invita tu dar…votul este o arma , poate singura arma pe care o avem in “detinere legala ” si….voi folosii din plin aceasta arma !

 3. @Ionut, stiu cum se invart treburile in sectiile de votare, de aceea nu ma duc pentru ca macar asa raman 100% nevinovat pentru faptele alesilor celor cei ce aleg. Astept votul obligatoriu si dosarul penal … abia astept sa scot bani de pe urma statului (a noastra, a tuturor) ca asa sunt sigur ca se vor intoarce bani inapoi la cetateni sub forma de servicii, beneficii …

  Toate cele bune,
  Romica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *