Scandalul Voiculescu- Cîțu sau cântecul de lebădă al guvernării PNL-USR

Aș fi vrut să scriu despre cum noi ca societate suntem cu adevărat anesteziați și nu mai știm care sunt cu adevărat lucrurile pentru care merită să protestezi, să te lupți. Mă uitam zilele acestea la cât efort depun unii pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii a copiilor (care nici măcar nu este obligatorie) pentru ca, din momentul în care a ieșit la iveală mizeria legată de centrele de vaccinare despre care noi nu avem habar și pe la care au trecut să se vaccineze mii de oameni înaintea celor care ar fi trebuit să o facă, să se aștearnă o liniște asurzitoare peste acest popor. Dar ce rost ar avea să mai vorbim despre asta?

Discuțiile se poartă acum la detalii de finețe: nu au fost totuși decât câteva mii de oameni, adică sub 0.5% din numărul total al vaccinaților sau: ”Voiculescu a pus în pericol siguranța națională când a oferit niște adrese care ar fi trebuit să fie secrete și care ar putea ajunge pe mâna dușmanilor”. Asta și așteaptă dușmanii de la noi, nu că nu am fi destul de împiedicați încât să dăm singuri orice secret, gratis, oricui.

Mult mai interesant, în toată povestea aceasta a scandalului Cîțu – Voiculescu este cum, în doar câteva luni, conjuncturala și forțata alianță PNL – USR dă semne grave de erodare. Și pare că scârțâie din toate balamalele. Și, se naște astfel, logic, întrebarea: mai prinde vara acest guvern? Greu de crezut, dacă deja vorbim de scandal între primii doi oameni din guvern la nivel de notorietate și imagine.

Și acest scandal are loc pe cel mai sensibil subiect posibil, pandemia de coronavirus și vaccinarea. Cu ambele scăpate de sub control și cu România poziționată într-o situație extrem de delicată. Voi pe cine pariați?

2 thoughts on “Scandalul Voiculescu- Cîțu sau cântecul de lebădă al guvernării PNL-USR”

  1. Nu noi ca societate suntem anesteziati ci , suntem doar adusi la starea la care trebuie sa fim : tacutzi si supusi adica , starea normala in viziunea oricaror guvernanti . Nu-i vorba despre vaccinarea obligatorie a copiilor Ioane desi initial , legea era pentru parintii ce , in urma cu nu stiu cati ani refuzau sa-si vaccineze copii contra rubeolei si ai vazut cate cazuri de copii morti au fost raportate . Este vorba despre o lege pentru vaccinarea obligatorie care , lege se coace deja in multe dintre ” laboratoarele ” politice ale multor tari europene . Catu se poate d a si cu curu’ de pamant : pe Voiculescu odata acceptat ca ministru la sanatate { adica din vremea cand aceasta era teren minat pentru orice sinucigas politic } , nu-l mai clinteste NIMENI de-acolo decat in cazul cand acest ” nimeni ” este oleaca mai cu oua decat au astia de la USR . Iar ” ouale ” lui Catu , le stie toata lumea deci , Voiculescu va ramane pe post . Da , acest guvern va prinde si vara dar cred ca si toamna . Deja ala de la Cotroceni s-anvatat s ascoata castanele din foc cu labele altora deci , nici o surpriza in aceasta directie . Ca au inceput sa-l paraseasca consilierii pe Voiculescu…asta-i nimic Iancule caci , pana si tu te-ai duce acolo daca te-ar numi ala sau la ordinul cuiva ! Jura-te ca nu-i asa !!! De fapt , daca ajungi consilier la alde Voiculescu , nu uita ca eu…iti sunt printre cei mai longevivi parteneri de dialoguri …cu vrajeala ! Am si eu cativa nepoti … ai sa vezi ce poti face pentru ei , ca-s tineri si de viitor !

    1. @Marian nu aș miza pe o viață lungă a acestui guvern. Deși, aici suntem amândoi de acord, o opoziție care să fie serioasă și să îl dea jos, nu avem. Dar se vor da ei singuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *