Vlad Voiculescu. Omul. Copilul unui securist.

Sunt câteva aspecte care, cred eu, trebuie să fie scoase în evidență în scandalul politic al acestor zile, care îl are în prim plan pe tânărul Vlad Voiculescu, unul din simbolurile ultimilor ani, atât în spațiul politic cât și în spațiul societății civile. Știe deja toată lumea povestea: un dosar pregătit probabil pentru momentul în care Voiculescu ar fi intrat direct în lupta pentru Primăria București, prin care se afla despre faptul că tatăl său a fost colaborator al Securității, a ieșit acum în spațiul public, după ce Vlad Voiculescu s-a retras din cursa pentru Primăria București.

Reacția liderului politic al PLUS a fost să iasă în spațiul public, să asume trecutul tatălui său dar să ceară, în același timp, ca fiul să nu fie judecat după greșelile părintelui. Ceea ce, parțial, reprezintă o atitudine corectă, de bun simț. Dar, în politică, mai ales în politica mare, nu poate fi acceptată. Chiar dacă, prin ceea ce urmează să spun acum, voi stârni un val de reacții negative din partea unora, nu ezit: Vlad Voiculescu trebuie să se retragă din viața politică. Fără doar și poate rămâne un stâlp de nădejde al societății civile de la noi. Magicamp, primul spital oncologic construit doar din donații, ajutorul cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Sunt doar câteva exemple care ne vorbesc despre omul extraordinar Vlad Voiculescu.

Politicianul, din păcate, este fix imaginea clasei politice pe care o avem din anii 90 încoace. A avut atâtea ocazii să vină în fața noastră și să ne spună: ”uitați, cam acesta este tot adevărul despre mine, despre familia mea, despre trecutul nostru!”. Și poate, văzând curajul și sinceritatea lui, am fi putut să trecem peste. Nu a făcut asta, a sperat că poate crește cu destule umbre din trecut care îl urmăreau.

Cazul Vlad Voiculescu renaște o discuție care nu trebuia oprită nicio clipă. Singura mare greșeală a acestui popor, una care ne-a costat însă cam toți acești 30 de ani: o lustrație severă, făcută la sânge, care ne-ar fi permis să nu mai ajungem ca și azi, la 30 de ani de la Revoluție, să constatăm cu tot atâta surprindere că tot securiști sau pui de securiști ne conduc. Pentru că, puteți să aruncați cu pietre după mine, de câteva zile putem spune asta: Vlad Voiculescu este tot puiul unui securist. Nu unul mai bun, nici unul mai cuminte, nici unul mai ”spălat”. Securist și atât.

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea.

4 thoughts on “Vlad Voiculescu. Omul. Copilul unui securist.”

  1. ” Singura mare greșeală a acestui popor, una care ne-a costat însă cam toți acești 30 de ani: o lustrație severă, făcută la sânge, care ne-ar fi permis să nu mai ajungem ca și azi, la 30 de ani de la Revoluție, să constatăm cu tot atâta surprindere că tot securiști sau pui de securiști ne conduc. ” Ce vorbesti ma { dumneata sau Vlad Voiculescu caci , inteleg c-a lui a fost aceasta parere } adica , ceva in genul Revolutiei Franceze ??? Sa-i punem la zid sau macar la INDEX pe acei oameni care atunci… erau absolut convinsi ca fac un gest patriotic prin ceea ce faceau ? Constantin TICU Dumitrescu { cel de-a lansat ideea lustratiei bazat pe punctul 8 d e la Timisoara } , ala era un revanshard ca si intreg PNT care a si disparut restul de repede din viata politica romaneasca dar , nici macar ala n-a facut vorbire vreodata despre… parinti ! Iancule , matale esti { asa cum ti-am mai spus deja } , bloggar batran , esti un fel de Ion Cristoiu al blogosferei si te rog eu , nu te transforma in C.T.P ! Cum dracu de nu reusesti sa-ti scoti capul din nisip , cum mama dracului de nu reusesti sa vezi padurea din cauza… copacilor ? Asta-i oare important , c-a fost tat-su securist ? Eu zic ca-i laudabil faptul ca Voiculescu Vlad isi asuma ” pacatele tatalui ” mai ales ca ala , a facut ceea ce-a facut taman pentru ca dl. Voiculescu sa ajunga azi , sa-si poata permite sa faca ceea ce tat-su nici n-ar fi visat macar pe vremea ailalta . Important nu-i faptul ca Voiculescu Vlad este fiu de fosti securisti cu NEAMURI in Securitate { iti reamintesc faptul c-a fost o vreme cand , era o onoare sa fi securist si-o si mai mare onoare sa fi… prieten cu astfel de oameni } sau fiu de fost nomenclaturist cat faptul ca , TAMAN ASTIA AU FOST PRIMII CE SI-AU INFIINTAT AFACERI BABANE DE TOT { afaceri cu statul evident ca altfel FALIMENT scria pe ele } si tot asa , AU FOST PRIMII CARE SI-AU INFIINTAT… PARTIDE ! Bai , a tunat si… i-a adunat !!!!!!!!! Cum dracu de Ciolos , Dragnea , Voiculescu… BARNA , DAN VOICULESCU , CORNELIU VADIM TUDOR si altii ca ei , au devenit BRUSC LIDERI POLITICI ? Tu de ce n-ai partid Iancule ? Tu , de ce n-ai alta afacere { exceptand prestarea de “servicii ” catre BOR } in afara acestui blog unde , faci reclame desantate oricui si oricand ?!? Aaaaaa am inteles : parintii tai n-au fost … ” FOSTI ” ! P.S. Intrebarea nu-i retorica nici macar pentru dumneata deci , respect prietene Ionut !

    1. @Marian Singura chestie car em-a zgâriat pe creier a fost ieșirea în spațiul public a multora care ziceau: ”Nu contează ce a fost tatăl, important este ce face el”. Fix de aceea am făcut această delimitare, pentru că da, omul Voiculescu este un om special, dar politicianul are deja multe probleme: tata, unchiul…șamd.

      1. Iancule sa-ti traiasca familia lu’ matale dar , cum de-ai uitat chestia aia cu , gura lumii pe care , doar pamantul o astupa ?!? In plus de asta… este totusi democratie in Romania de azi { aia care este fireste ] si , se presupune ca , poate spune oricine cam… orice . Aia care-au iesit ” in spatiul public ” aia , mai bine si-ar cerceta propriile constiintze inainte de-a da cu pietre dar… asta-i parerea mea Iancule deci , nu uita ca , ” traim in Romania iar asta ne ocupa tot timpul ” dupa cum zicea mai nu stiu cand , un ” clasic ” in viata ! Respect pentru faptul c-ai iesit sa faci delimitarea de rigoare si te numeri printre putinii care-au facut acest gest . Pishcotaru’ ala de Chinezu n-ar fi facut asta in veci . Apropos : ala mai “emite ” mai emite ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.