Demiterea lui Vlad Voiculescu – Titanicul guvernării PNL-USR se scufundă!

Născută mai greu decât un copil prematur prin cezariană, coaliția PNL – USR își dă, în aceste momente, obștescul sfârșit. Nimic ieșit din comun, era evident că între cele două partide există niște diferențe majore în ceea ce privește modul cum văd politica, cum văd reformarea societății și, mai apoi, cum văd gestionarea pandemiei.

Da, Vlad Voiculescu a pornit în acest nou mandat de ministru al sănătății într-un mod cu totul și cu totul dezamăgitor. S-a comportat, pe tot parcursul acestei perioade, ca acel copil dezamăgit că a luat o mențiune în loc de premiul I. Adică Ministerul Sănătății în loc de Primăria București (iar mai apoi mandatul de viceprimar).

Nu neagă nimeni posibila luptă a lui Voiculescu cu tot sistemul mafiot care domină Casele de Sănătate și revolta multora care vor simt că le este furată vaca de muls din care s-au hrănit cu nesaț în ultimii 30 de ani. Nu este nimic nou aici, întreaga societate românească se află fix în aceeași situație. Dar asta nu are cum să scuze bâlbele de comunicare și de gestionare a tuturor situațiilor dramatice care s-au petrecut sub mandatul lui Vlad Voiculescu în sistemul sanitar românesc. Piatra Neamț, Matei Balș, Foișor, Victor Babeș, doar câteva exemple de crize cu un management extrem de prost și care au dat și morți. Mulți morți.

Iar Vlad Voiculescu mai este și victima propriei sale autosuficiențe. S-a înconjurat de cea mai mare camarilă de consilier, din care, unul, Andreea Moldovan, s-a dovedit a fi piatra de moară de la gâtul mandatului său de ministru. Să iei decizii de capul tău, să publici în Monitorul fel și fel de acte fără ca tu să discuți cu celelalte autorități, asta se încadrează la ”ori, ori”. Ori prost, ori ticălos.

Cât despre guvernare, nu vă lăsați păcăliți de posibilele semne de împăcare. Chiar dacă și de o parte și de alta se aruncă bezele și rugăminți să nu facem gesturi pripite, chiar dacă, fie și pe termen scurt, se va pune batista pe țambal, astăzi, în ziua în care comemorăm scufundarea Titanicului din 12 aprilie 1912, Titanicul guvernării USR – PNL a luat apă și se scufundă cu pași repezi.

PS: Pentru următoarele zile, Coviduț, șocat și el de ceea ce se întâmplă în politica românească, ia o pauză. Ne așezăm pe un platou, nu mai carantinăm nimic, paturi la ATI avem, căci mai și mor oamenii.

2 thoughts on “Demiterea lui Vlad Voiculescu – Titanicul guvernării PNL-USR se scufundă!”

  1. ” Născută mai greu decât un copil prematur prin cezariană, coaliția PNL – USR își dă, în aceste momente, obștescul sfârșit. ” Iancule , este totusi 15 Aprilie , nu 1 Aprilie , chiar nu poti fi serios si , macar o secunda , sa lasi vrajeala de-oparte ??? Cum “s-a nascut ” aceasta ” alianta ” o stim cu totii si , pana cand ” tatal ” nu va hotara asta…asa va ramane , chit ca liberalilor le cam sta in gat ! Vlad Voiculescu a mai fost ministru la “sanatate ” in guvernarea Ciolos si , dupa prestatia avuta atunci , n-ar mai fi trebuit investit NICIODATA nici ca ministru si nici ca altceva . Dar , asa “a fost voia tatalui ” . Andreea Moldovan…pai asta era infinit mai pregatita sa fie ministru decat V.V. mai ales ca , tipa chiar este medic cu diplome reale si palpabile nu ca…vanatorul asta de Oscaruri . ” Să iei decizii de capul tău, să publici în Monitorul fel și fel de acte fără ca tu să discuți cu celelalte autorități, asta se încadrează la ”ori, ori”. Ori prost, ori ticălos. ” Nici una , nici alta Ioane si mie chiar imi pare normal si OBLIGATORIU gestul ei , avand in vedere ca , nu unul ci foarte multi medici si-npreuna cu ei politicieni si influenceri media , au declarat nu odata : suntem in razboi ca-i manca in cur sa se afirme . Asa cum in caz de razboi { Doamne fereste } , ARMATA face ce crede ea si sefii ei de cuvinta sa faca , in cazul acestui razboi cu acest virus , MEDICII fac ceea ce cred ei de cuvinta pentru a incerca salvarea a cat mai multi oameni din necaz . Ma rog , asta-i parerea mea si nu esti obligat sa te-mpiedici in detalii . Mi-a placut c-ai avut acel bun simt tipic bucuresteanului si ai scris : ” posibila luptă a lui Voiculescu cu tot sistemul mafiot ” . Oricare altul fie l-ar fi ridicat in slavi pe Voiculescu fie …l-ar fi facut albie d e porci . Matalutza ai…nuantzat si pentru asta , TE FELICIT MITICA ! Intrebare Ioane : ai avut grije sa amintesti ziua scufundarii vaporului TITANIC din 12 Aprilie 1912 { fireste in contextul in care KWJ si ” guvernul lui ” sant considerati niste…TITANI } dar , cum de-ai uitat 4 Aprilie 1944 ? ” P.S. Pentru următoarele zile, Coviduț, șocat și el de ceea ce se întâmplă în politica românească, ia o pauză ” . N-are treaba Covidut cu politica si politicienii , pur si simplu a simtit ca se apropie vremea calda si , amintindu-si vorbele lui Strainu-Cercel de anul trecut , alea cu : ” NICI UN VIRUS NU REZISTA VERILOR ROMANESTI “…se duce { SPER!!! } } la rusi caci , daca , ” de la rusi vine ploaia ” musai tebuie sa aiva si COVID-19 pana n-o ramane p’acolo decat amintirea lui … Mendeleev !!!

    1. @Marian Clar suntem într-un război în continuare și cred că aici s-a dus de fapt lupta: între populismul politicienilor, care anunță că de la 1 iunie gata, dăm drumul la petreceri și medicii care ne tot spun că suntem în niște momente extrem de grele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *