Victor. Victor Viorel, agentul acoperit

Bun. De aseară avem și numele ofițerului acoperit despre care tot ne amenința Băsescu că o să ne spună. Nu că ar fi fost o surpriză. Era evident că doar la Ponta făcea referire.

Ce facem noi cu această informație? Păi, în principiu, ar trebui să facem foarte multe. Ar trebui să bombardăm instituțiile statului cu petiții prin care să cerem auto sesizarea lor. Ar trebui să vedem cum societatea civilă se mobilizează pentru a dovedi că există. Ar trebui să vedem cum oamenii, cel puțin cei care mai gândesc și cu capul lor, nu al Antenei 3, își analizează cât se poate de serios opțiunile dacă să iasă sau nu la vot și să aleagă să iasă.

10720930_1494056757541215_42797436_n

Ar trebui să vedem niște demisii și retrageri din cursa prezidențială, asta dacă am fi un stat cu adevărat democratic și în care ne respectăm. Ponta și Meleșcanu nu ar avea ce să mai caute la aceste alegeri.

Nu vom vedea nimic din toate astea.

Avem un chip cioplit care este dărâmat cu fiecare zi care trece. Am scrie romane întregi despre tot ceea ce înseamnă Victor Ponta ca om, ca om politic, ca procuror, ca parlamentar, ca ofițer acoperit, mai nou. Contează asta pentru votanții săi? Nici vorbă. Ei nu știu nici în ce țară trăiesc, ce să mai vorbim de ce înseamnă SIE și ofițer acoperit.

De data aceasta, viitorul nostru chiar este în mâinile noastre. Noi trebuie să fim mai mulți decât ei. Să ne pese mai mult de ce alegem să ne conducă. În momentul în care vom face asta, Victor Viorel, Traian Băsescu, Elena Udrea, toată mizeria din politica românească, nu va mai conta.

Suntem noi capabili să facem asta? Eu sper că da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *