Victor Ciutacu: "Ne scufundam ireversibil"

Pentru multi numele de Ciutacu pare o sperietoare greu de depasit…o persoana greu de abordat si cel mai bine, de evitat…Am zis ca eu oricum nu-s din acelasi tipar :) :) si ca atare l-am abordat intr-o zi cat se poate de direct, cerandu-i fie un post pe blog, fie un interviu…Ce a iesit…vedeti mai jos…

Toata lumea se intreaba ce-I cu tonomatul in ultimul timp. Ai disparut de la Sinteza Zilei, vizitele la locul de munca nu prea te mai atrag, ba mai mult, iti e din ce in ce mai greu (de la tine de pe blog citire) sa gasesti invitati buni pentru emisiunea ta. Lumea te tot intreaba, mai voalat sau nu, sa ne pregatim de o abdicare a Imperiului Ciutacu de la mogulul cool?

Nu-i nimic asa de negru si de conspirational. Mi-e din ce in ce mai sila de ceea ce se petrece-n jur, mi-e din ce in ce mai greu sa ma regasesc in actualul tip de jurnalism de televiziune practicat in Romania, mi-e din ce in ce mai complicat sa traiesc impacat cu mine insumi in tara in care m-am nascut. Merg zilnic la Jurnalul National si la Antena 2, cele doua locuri unde am contracte in derulare si sunt platit pentru ceea ce fac. Lumea intreaba degeaba. De ce as pleca? Momentan n-am motive. Raspund selectiv invitatiilor primite din partea altor realizatori de televiziuni, atatea cate sunt.

Regreti  vreun moment mana de ajutor intinsa lui Razvan Dumitrescu?

Nu regret nici un gest public pe care l-am facut in viata asta. De ce as incepe cu Razvan? Doar fiindca unora li se pare ca ar trebui sa fiu afectat de cooptarea lui in echipa Antenei 3 pe un tronson orar pe care nu l-am pretins niciodata si eu ar trebui sa ma simt dator sa ma supar? Nici pe departe. Razvan e un ziarist de echilibrat si cu o cariera-n spate. Imi place sa cred ca trustul a facut o buna alegere cu el. Egoist vorbind, ma intereseaza infinit mai mult viitorul meu imediat decat al lui.

El lider Bahico a declansat Jihadul impotriva propriilor sai sustinatori (nea Dan si a sa televiziune a poporului au facut prima vizita la DNA). Cum tu esti dusmanul sau numarul 1, sa ne pregatim sa vedem si impotriva ta vreun dosar la DNA  sau chiar o vizita?

Imi place sa sper ca nu si-au pierdut complet uzul ratiunii, dar, in regimul asta politic, ma astept la orice. N-am faptuit in viata mea ceva penal, intr-o lume normala ar trebui sa mi se rupa de ei, insa, pe suspiciunea asta generalizata, oricine poate fi tarat pe la procuratura. Nu stiu daca-s eu liderul dusmanilor prezidentiali, mai sunt pe piata Badea, Gadea, Stan…

Mai avem vreo sansa ca popor? Sau deja ar trebui sa ne pregatim osanalele pentru prima femeie presedinte?

Mi-e teama ca nu. N-am excelat niciodata-n istorie ca popor, dar parca ne scufundam ireversibil. Eu avertizez de multa vreme ca Romania trebuie sa fie pregatita pentru candidatura Elenei Udrea.

Ai spus nu o singura data ca suntem cei mai buni la revolutii online. Ai accepta sa fi tu „Moise” pentru cei din online, care duc lipsa, in mod  evident, a unui lider cu notorietate, care sa ii mane la lupta de clasa?

La ce mi-ar folosi si, in general, la ce ar folosi tarii asteia? Am consumat timp, energie, suflet si, nu in ultimul rand, sanatate. Am facut o incercare de Don Quijote mai nebun ca originalul de a deschide unor oameni ochii pe care vor sa-i tina inchisi. Cred ca deja devin redundant. Poate ceea ce se petrece azi si-a dorit poporul suveran si eu il incurc.

Crin sau Ponta?

La ora asta, Crin. Peste cativa ani, daca o duce Tiranu’ pe functie pana la capat si nu-l lasa nervii sau ficatul, nu se stie. Victor se consolideaza bine-n teritoriu si are partid de mase, nu de elite. Plus ca toata cariera lui pare pusa pe pilot automat. Si cred ca Licuricilor le-ar conveni mai degraba un tip disciplinat ca el. Ma rog, e perceptia mea, subiectiva evident…

Si o ultima intrebare, la risc, de la un blogger tanar dar dornic de afirmareJdai exclusivitate aici in momentul in care cariera ta va lua o alta directie? Sa creasca si sufletul meu de bucurie? :)

Daca se va intampla asta si ma prinzi liber la momentul „T 0”, nu vad ce m-ar putea impiedica s-o fac. Am tinut de-atatea ori prima pagina si ratingurile altora-n spinare, imi pot permite si o mica aroganta. Dar sper sa nu fie cazul.

7 thoughts on “Victor Ciutacu: "Ne scufundam ireversibil"”

  1. Ar trebui sa-l mute Mihai Gadea pe Antena 3 intr-un palier orar mai bun, antena2 pare un post prea glossy pentru subiectele lui Victor

  2. Nu stiu de ce, dar eu nu m-am gandit niciodata serios la aceasta perspeciva, desi nu doar o data v-am auzit pe mai multi spunand la antena. Nu stiu ce ‘retorica’ are paragraful asta : ‘Mi-e teama ca nu. N-am excelat niciodata-n istorie ca popor, dar parca ne scufundam ireversibil. Eu avertizez de multa vreme ca Romania trebuie sa fie pregatita pentru candidatura Elenei Udrea.’ in continut dar incep sa ma gandesc serios la perspectiva.

  3. @Fanel: Fara indoiala ca altfel ar fi aratat un “Vorbe grele” facut in prime time la Antena 3…
    @VS: Elena Udrea a trecut de foarte mult timp de la stiul proastei care nu stia ca Norvegia nu are presedinte la acela al mainii drepte a lui Basescu in tot ceea ce face..

  4. ‘proasta’ e un cuvant relativ si prefer sa nu ma lansez in afirmatii de gen, nu ma caracterizeaza. era un gand atat.felicitari pentru interviu, caci nu am apucat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *