Viața fără laptop e pustiu

Și cu toate acestea sunt momente când, din motive ce pot ține de tine sau nu, trebuie să te obișnuiești cu acel gând că trebuie să te desparți de partenerul tău de nădejde. Parcă sunt atât de departe timpurile când lucram doar la un desktop, unul pe care mi l-am achiziționat din primul meu salariu, în 2001. Și pe care, cu niște updateuri făcute de-a lungul timpului, îl mai am și acum. Și, culmea merge.

Spun culmea pentru că bietul de el a suferit multe chinuri de la mine. Îl desfăceam bucată cu bucată ca să îl curăț, cel puțin o dată pe lună. Din fericire, doar o singură dată am rămas cu niște șuruburi în plus, dar el a continuat să meargă, semn că nu erau așa de importante :)) ))  După desktop nu am trecut direct la laptop ci m-am împrietenit la maxim cu netbook ce a făcut senzație la momentul când a apărut. Un Maguay G10 de toată frumusețea, care pur și simplu nu a zis niciodată că nu face asta sau ailaltă. Am vrut Photoshop pe el, băiatul s-a pus pe treabă și a mers.

image 

Jocuri despre care producătorul îmi garanta că nu vor merge sub nici o formă, micuțul își dădea sufletul procesorului și le jucam la perfecție. Și, la mai bine de 6 ani de când l-am luat, merge și acum. Nu mai are autonomie pe baterie, dar în rest, cu niște mici schimbări făcute prin el, încă mă pot bucura de el. Și dacă mă decid să îi fac cadou și o baterie nouă de la LaptopGarage.ro și eventual un mouse ieftin dar jucăus și Maguayul meu poate să iasă din nou în lume.

Laptop pe care îl am acum este un HP de toată frumusețea, un workstation cu care chiar pot să fac tot ce vreau. Configurația este una decentă, cu memorie suficientă, cu dual core pe procesor și HDD să adun pe el tot ce fac de acum și până peste 10 ani. Tot ce vreau să îi mai iau acum este un invertor laptop HP, asta pentru luminozitate mai bună. Dincolo de aceste gânduri ale mele, cred că cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi laptopul este dat de combinația dintre nevoile tale de la acel moment și o configurație un pic mai bun față de aceste nevoi. Pentru că, spre deosebire de desktopuri, un laptop bun azi, peste un an s-ar putea să fie cel mai slab și să nu te mai ajute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *