Variante de implant dentar

La clinica dentară DentoCare sunt utilizate diferite tipuri de implanturi dentare și de asemenea, se poate face un detartraj. Împreună cu medicul, poți alege întotdeauna procedurile adecvate. Tipurile de implanturi dentare de la diferiți producători diferă. În producția de implanturi, titanul este utilizat doar de companiile cunoscute. Acest material este unul dintre cele mai puternice și mai dure materiale. În plus, este extrem de biocompatibil. De asemenea, diferitele tipuri de rădăcini dentare artificiale, diferă prin design. Producătorii îmbunătățesc în mod constant structurile, le modernizează învelișurile utilizate și dezvoltă forme speciale de produse.

Cum se face o alegere?

Implanturile dentare în formă de rădăcină sunt de obicei utilizate în tabloul clinic clasic, atunci când nu se găsesc patologii în organism, iar țesutul osos are parametrii optimi.

Structurile lamelare sunt utilizate atunci când este necesar să se restabilească rândul din față.

Implanturile dentare combinate sunt utilizate pentru restaurarea complexă. Acestea sunt relevante pentru operațiuni după răniri.

Construcțiile subperiostale sunt utilizate atunci când țesutul osos este în stare proastă.

Mini-implanturile permit repararea structurilor temporare, a protezelor dentare detașabile sau pentru restaurarea a 1-2 dinți în scopuri estetice.

Restabilirea dinților pierduți

Pentru unii oameni, implanturile dentare sunt cel mai confortabil mod de a restabili dinții pierduți, pentru alții – singurul posibil. Protezele și podurile convenționale nu sunt potrivite pentru cei care suferă de boli ale mucoasei bucale, au exprimat slab procesele alveolare și suferă de greață în timp ce poartă proteze convenționale. Înainte de instalarea implanturilor dentare, este necesar să îți ordonezi starea cavității bucale – pentru a trata dinții și pentru a scăpa de sângerarea gingiilor. În plus, ar trebui să vizitezi în mod regulat medicul dentist și să îți monitorizezi cu atenție igiena orală, efectuând în principal un detartraj.

Implanturile dentare durează de obicei cel puțin 10-20 de ani. Termenul depinde de îngrijirea pacientului pentru cavitatea bucală, de starea de sănătate, de calitatea implantării efectuate și de locul implantului instalat. Deci, implanturile care înlocuiesc dinții frontali au o sarcină de mestecat mai mică decât implanturile din zona dinților de mestecat și, prin urmare, durează mai mult.

Un implant dentar este de obicei compus din mai multe componente. Când se efectuează proteze, un bont de titan este introdus mai întâi în osul dintelui, deoarece acesta înlocuiește rădăcina dintelui. De fapt, aceasta este o tijă sau șurub metalic – un analog al unui dinte viu.

Bontul servește ca intermediar între implant și coroana dintelui. Aceasta este partea întregii structuri care este vizibilă deasupra gingiei. Sistemul de fixare a protezei dentare poate fi șurub, atunci când coroana este conectată la bont cu un șurub sau poate fi din ciment. În acest caz, cele două părți sunt conectate în siguranță cu ciment dentar. Bonturile sunt realizate la comandă sau utilizate direct de la producător. Materialul elementului poate fi metal, plastic (opțiune temporară) sau zirconiu. Cu cât materialul este mai bun și mai durabil, cu atât este mai scump. Coroana este vârful implantului dentar și este partea care este vizibilă în locul dintelui pierdut, iar coroana poate fi realizată din diverse materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *