Vara glaciațiunii noastre

Iată-ne trecuți de jumătatea lui iunie, deci bine ancorați în anotimpul numit vară și, cu toate acestea, uitându-ne pe geam, ne zicem, scuipând în sân, ce frumoasă toamnă avem. Iar în unele locuri, chiar iarnă.

Și uite așa, nici măcar știrile Pro TV nu au avut cum să ne obișnuiască cu imaginile de vară, cu fete frumoase, cu sâni frumoși și băieți privind cu jind spre frumusețile patriei. Pentru că bate vântul pe la mare. Asta deși suntem încă în perioada litoralului la preț redus, oferta fiind prelungită dincolo de obișnuita zi de 15 iunie.

Dar să nu disperăm. Da, vremea ne cam joacă feste perioada asta, vineri cică vom avea cea mai rece zi de vară din ultimii 100 de ani. Dar vine ea și vara. Și de la adăpostul celor 20 de grade de acum, vom trece direct la 40 de grade, la o zăpușeală incredibilă, visând precum călătorul în deșert la o oază de apă și de răcoare. Și atunci vom lua cu asalt autostrada Soarelui, vom popula până la aglomerație trenurile verii și vom cânta cântecele celor de la Vama Veche, abia așteptând momentul în care ne vom fi aruncat în apele Mării Negre.

plaja

Unii se vor duce în boema Vama Veche, cât a mai rămas din boemia ei. Alții vor popula baldachinele de la Mamaia, în așteptarea nopților magice din cluburi, când, spune tradiția, ies pițipoancele la vrăjit tineri virgini. Cu toții însă merită o șansă să se bucure și de clipe de odihnă ca în cele mai moderne stațiuni de afară. Pentru că da, merită să încerci, măcar o dată în viață, să dormi pe plajă și să prinzi răsaritul. Sau, pentru cei mai puțin romantici, să cazi lat de beat pe nisipul Vamei.

Dar tot mai bine e să dormi într-un pat confortabil, având la dispoziție totul pentru a te recupera după o zi și noapte ce te-au istovit, căci de aceea mergem la mare, nu ca să ne odihnim :P   Iar aici vă recomand cu toată puterea hotel Cherica in Constanta, Un hotel de 4 stele, situat în centrul Constanței, o clădire istorică adusă însă, prin investiții, la nivelul cerințelor din zilele noastre. Un loc de care te vei îndrăgosti din prima clipă. Ceea ce nu e rău. Dacă nu mă credeți pe mine, vedeți și la vienela.blogspot.com

În rest, nu pot decât să vă doresc să aveți o vară pe sufletul vostru, cu soare, cu căldură, cu cei dragi alături și cu amintiri care să vă rămână toată viața.

One thought on “Vara glaciațiunii noastre”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *