Vara, Bucureştiul pute..

Ăsta este adevărul trist, pe care oricât am încerca să îl negăm, nu ne lasă nici simţul vizual, nici cel olfactiv. Acesta este unul din motivele pentru care eu încerc pe cât posibil să reduc la minim relaţia mea cu acest oraş, pe timpul verii.

Nu putem da vina numai pe oamenii străzii, pe drogaţii din Gara de Nord şi pe târfuliţele de pe Magheru pentru toată această imagine dezolantă a capitalei ţării. Pentru că nu cred că există pe lumea asta cineva care să nu fi avut de-a face cu aglomeraţia din RATB şi cu mirosurile ce ar pune la pământ şi pe cel mai solid elefant. Sau cu toaletele mizerabile, ce nu au mai fost igienizate cu lunile şi în care ştii că intri, habar nu ai dacă mai şi ieşi.

sapun

De unde toată această co-existenţă nedorită între români, mai bine zis marea lor majoritate, şi mirosurile odioase, generate de lipsa unei igiene publice şi personale? Greu de spus. Unii ar zice că totul se datorează faptului că avem o ţară preponderent rurală, iar la ţară nu stă nimeni să te educe că e bine să te şi speli dimineaţa şi seara, că pasta de dinţi nu este duşmanul tău iar săpunul nu este un obiect de butaforie în filmele cu gay.

Şi că odată ajunşi la oraş, românii cu greu se pot dezobişnui de ceea ce ştiu de mici. Plus că nici campaniile media care anunţă apariţia deodorantului care ţine sute de ore nu sunt menite să dezvolte apetitul românilor pentru apă şi baie. Un lucru trist, dacă este să ţinem cont şi de faptul că în ziua de azi găsim oriunde cabine de dus ieftine şi de calitate.

Poate că nu ar fi rău ca începând cu grădiniţa şi primii ani de şcoală să avem în programe ore de educaţie în acest sens. Am zis şi eu, nu dau cu apă:)

2 thoughts on “Vara, Bucureştiul pute..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *