Vara asta urlă muzica

Nu cred că există un anotimp mai frumos și mai croit pentru a asculta muzică non stop, pentru a-ți umple sufletul de note muzicale, de versuri de dor, de dragoste, de orice. De când am venit în București, vara, indiferent de locul de muncă și de cât de departe eram de el, fie la Casa Presei sau în Pipera, de exemplu, îmi făceam un obicei ca măcar de câteva ori să o iau la pas, încă de dimineață, ca și când aș fi plecat într-o drumeție plină de mister.

Partenere de drum îmi erau mereu căștile în care răsuna cea mai nouă muzică, făcându-mă să mă simt ca un DJ de mare talent.

Screen Shot 06-02-15 at 04.15 PM

Și uite așa, plecam colindător pe străzile Bucureștiului, ca un nebun, uitându-mă zâmbitor la cei ce se înghesuiau ca sardinele în mașinile RATB sau gândindu-mă cum de nu am încercat mai devreme acest exercițiu de libertate, alegând să fiu captiv al subteranelor metroului bucureștean, în loc să simt frumusețea și bucuria unui oraș ce abia așteaptă să fie descoperit. Să fie descoperit în ritmuri de muzică.

Muzică, nu zgomot !

Cred că asta e regula de aur în ceea ce privește ceea ce vreau să aud eu. Tocmai de aceea, ori de câte ori am ocazia, refuz să fiu doar unul din turmă care se extaziază la onomatopeele pe care le mai lansează vreuna din vedetele autohtone și prefer să mă refugiez în baladele rock ale anilor 80 – 90, în muzica unor Guns sau Depeche.

Eu chiar cred că educația se poate face și prin muzică. Și atunci ar trebui să fim mai atenți inclusiv cu ce modele le punem pe tavă tinerilor din ziua de azi. Muzica nu înseamnă numai sâni și fese cât mai scoase în evidență.

Și dacă nu mă crezi, fă următorul exercițiu: deschide laptopul, da-i un search pe youtube după oldies but goldies, nu uita să pornești și Traktor Audio 2 Mk 2, cea mai mică placă de sunet, cu care poți mixa inclusiv din calculator sau Iphoneul tău și apoi ascultă.

Doar ascultă. Te asigur că te vei îndrăgosti pe loc de acea muzică și o vei ține mereu în playlistul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *