Vara asta am să mă îndrăgostesc

Nu, nu sunt fan Tudor Chirilă. Și nici nu am o mărturisire secretă de făcut în ceea ce privește vreo dragoste nemărturisită, care să facă valuri pe aici. Dar, da, intenționez să mă îndrăgostesc vara asta.

Intenționez să mă îndrăgostesc de fiecare loc frumos din țara noastră pe care am să îl vizitez. Avem atâtea minuni ale naturii lăsate nouă moștenire pe care nici măcar o dată în viața noastră nu am ajuns să le vedem. În timpul ăsta stăm cu gura căscată să ne facem vacanțe la bulgari sau prin cine știe ce zone uitate de lume, atrași de ofertele de nerefuzat ale agențiilor de turism.

Da, este adevărat, nu avem nici un Minister al Turismului care să facă cu adevărat cinste frumuseților acestei țări. Iar principalul nostru ministru al turismului este Prințul Charles al Marii Britanii. Pentru că, da, nu există în lumea asta un om care să vorbească atât de frumos despre Transilvania, despre România și care să facă atât de mult pentru prezervarea frumuseților sălbatice, naturale, pe care România încă le mai posedă.

Dacă nu ați avut vreodată șansa să vă uitați la serialul Wild Charpathia, vă recomand să o faceți. Veți vedea acolo un Charles îndrăgostit iremediabil de Transilvania. Mulți vor înțelege acum și zvonurile legate de un așa zis scenariu ce îl aduce pe moștenitorul Elisabetei ca și Rege al românilor.

Iar România nu se rezumă doar la Transilvania. Avem Delta Dunării, un loc unic, un colț de rai pentru care unii și-ar da toate averile lor ca să îl aducă la viață și în zonele în care trăiesc ei. Avem Moldova cea încărcată de spiritualitate și cu frumoasele ei mănăstiri bucovinene. Avem Marea Neagră, chiar și cu Mamaia ei atât de siluită de Mazăre și ideile sale de a fi pe rând Napoleon, Suleyman și cel mai hăituit primar din România.

romania-frumoasa

Da, avem atâtea lucruri care nu ne convin în ceea ce privește țara noastră. Le exprimăm în fiecare zi, uneori cu prea multă patimă. Dar avem în același timp șansa de a fi fost binecuvântați cu tot ceea ce și-ar fi dorit cineva să aibă: toate formele de relief, toate resursele naturale posibile. Dacă ar fi să facem o glumă răutăcioasă, am spune deja celebrul banc: ”Ce țară frumoasă e România, păcat că este locuită”.

Așadar, vara asta eu intenționez să mă îndrăgostesc. Ceea ce vă doresc și vouă. Dacă aveți timp liber, dacă vă planificați o vacanță, dați o șansă și României. Suiți-vă în mașini, asigurați-vă că aveți cele mai bune anvelope de vara și bucurați-vă de drum și de peisaje ! ȘI ca o ultimă recomandare, merită să nu ratați și cele două drumuri cu adevărat unice din România, Transalpina și Transfăgărășan, ultimul fiind recunoscut chiar și de celebrii realizatori ai emisiunii Top Gear ca cel mai frumos drum din lume.

Astea fiind spuse, nu rămâne decât să vă aștept pe aici să îmi povestiți cum a fost vacanța voastră de vară. Și nu, nici nu o să mă supăr dacă vreți să îmi faceți cinste cu o bere pentru ideea pe care v-am dat-o :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *