Urăsc să fiu răcit

Nu mi se întâmplă foarte des să răcesc, dar atunci când o fac, e răceala lucrului bine făcut. Nu mai sunt bun de nimic cel puțin o săptămână, tușesc de îi exasperez pe toți cei din jur, imediat apar medicamentele lângă mine și dă-i și luptă.

Nu, nu vă obosiți să îmi spuneți că răcelile trec repede cu ceai, miere și lămâie, câteva pastile de paracetamol și aer curat, de munte. Poate la unii că da, la mine în mod cert nu. Până nu ajung la medicul de familie și nu îmi iau doza de antibiotice care să mă pună pe picioare, nu sunt bun de nimic. Am mai vorbit pe acest blog despre cum fiecare român a ajuns să se creadă propriul să medic și, cu ajutorul măritului Google, care le știe pe toate, să își dea diagnostice, să ia tratamente după ureche și ajung astfel să nu mai dea cu anii pe la medic.

image

Tocmai de aceea România se regăsește mereu în topurile țărilor cu cea mai mare incidență a oricărui tip de boli, chiar și a unor boli despre care se credea că au dispărut. Aici avem cel mai mult de luptat, cu mentalitatea și stilul de viață extrem de greșit al românilor. Tocmai de aceea mi s-a părut de bun gust ideea Ministerului Sănătății de a introduce obligativitatea vaccinării, oricât de virulente ar fi protestele unor așa ziși corifei care blamează aceste gesturi ce ne pot salva viața.

Tocmai de aceea, în ciuda tuturor sfaturilor primite de la medicii de bloc și cartier, am preferat să merg la un medic pe bune, să îmi fac niște verificări și să primesc un tratament adecvat. Nu de alta, dar nu întotdeauna și pentru oricine merge tratamentul: ”dă-i cu paracetamol cât mai mult și în 7 zile, de voie, de nevoie, îți trece” :)) )

Acum, că tot suntem la capitolul sfaturi și pentru că nu mă pot abține, vă ofer un sfat. Nu neapărat medical, dar de sănătate clar. Mâncați urzici ! Sunt, cred, printre cele mai bune verdețuri pe care natura ni le-a pus la dispoziție. Pe lângă faptul că ajută la slăbit, cura cu urzici este excelentă și pentru cei care suferă de anemii, bronșite sau astm.

Și, între noi fie vorba, dincolo de caracterul lor terapeutic, mie îmi plouă în gură când mă gândesc la cât de bune sunt, cu un ou prăjit lângă ele :)) ) Hai, să avem poftă !

Leave a Reply

Your email address will not be published.