Uniți unim Moldova cu România

Băsescu ne-a găsit ultimul mare proiect politic pe care trebuie să îl împlinim noi ca popor.

Am avut proiectul național NATO. Și am ajuns acolo. Ce am obținut după? Păi siguranță, securitate și șansă să ne moară soldații prin teatre de război ce nu au nimic de a face cu noi.

Apoi a venit proiectul Uniunea Europeană. Suntem cetățeni europeni și avem drepturi, vorba reclamei. Numai că pentru mama Europă noi suntem copil nedorit, despre care ar fi vrut să uite și care  face de rușine.

Acum, marele nostru proiect trebuie să fie, spune Băsescu și alături de el o spun mulți alții, trebuie să fie unirea cu Moldova. Cu ce ne ajută efectiv pe noi această unire?

Dincolo de simțămintele noastre, de faptul că împărțim aceeași istorie, același sânge și aceeași limbă?

Probabil sărăcia, la fel de prezentă în ambele țări. O clasă politică exacerbată, gândiți-vă la ceea ce înseamnă o uniune din punct de vedere politic. Și nu în ultimul rând, foarte, foarte multe probleme de rezolvat. Noi nu ne descurcăm nici cu ale noastre, ce ne face să credem că am putea să le rezolvăm și pe ale fraților noștri de peste Prut?

Da, suntem același popor și la un moment dat, trebuie să redevenim una. O singură țară, o singură nație. Dar sunt eu singurul nebun care crede că ne cam grăbim acum cu asta?

basarabia

2 thoughts on “Uniți unim Moldova cu România”

  1. Cine crezi ma desteptule ca te va lasa vreodata sa te unesti cu ” fratii moldoveni ” ? Ai uitat ca exista un Tratat al UE semnat , asumat , RATIFICAT si de Romania referitor la ” alte teritorii ” ? In rest …ai dreptate frate Iancule :”Noi nu ne descurcam nici cu ale noastre ….etc ” ai mare dreptate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *