Uniți salvăm Băile Felix

După cum bine cred că a observat toată lumea, e liniște în peisajul revoluționar românesc. De la Pungești nimic, pe Facebook nimic, Brianna e ocupată cu Cernea să salveze delfinii, iar restul revoluționarilor și-au golit sticlele de pietre, le-au umplut cu țuică și se ascunde de o iarnă geroasă.

Pentru că cine a pomenit să faci revoluții pe ger. Ce, noi suntem proștii ăia de ucrainieni, să ne omorâm pe străzi cu jandarmeria, când putem sta foarte liniștiți acasă, la căldurică? Cam asta e toată problema cu aceste mișcări ”spontane” de la noi. Atâta timp cât e cald și bine, cât timp sponsorii decartează, toată lumea e mulțumită și mărșăluiește, dar când vine un pic de greu, renunțăm. ȘI ne mai întrebăm de ce suntem unde suntem ca nație.

Tot pe principiul ăsta a fost și cu dezinformarea legată de decizia guvernului de a da undă verde exploatării de gaze de șist de la Băile Felix. Când spui Băile Felix, toată lumea se duce cu gândul la o stațiune perlă a turismului balnear românesc, apreciată peste tot în lume, dar care, la fel ca multe alte lucruri de valoare din țara asta, imediat după Revoluție, a ajuns în paragină.

151baile_felix_7

Dar, să revenim. Așadar, în toamnă, la postul de dezinformare marca Gușă, Realitatea TV, s-a îngălbenit tot ecranul cu un breaking news  cum că Ponta, USL-ul distrug țara și uite, au dat undă verde exploatării gazelor de șist în frumoasa stațiune. Și dă-i și luptă. Cu grupuri pe Facebook, cu mitinguri, cu Lavinia Șandru făcând spume la gură și cu Brianna pozându-se în piață.

Ce mai contează că acordul petrolier a fost desecretizat și s-a văzut negru pe alb că nu pentru gaze de șist veniseră cei de la East West Petroleum Corp, ci pentru alte resurse. cele convenționale. Agitația fusese obținută. Și cam acesta este modul în care funcționează multe lucruri în țara asta.

În timpul ăsta, Băile Felix încearcă să trăiască, să meargă mai departe și să reușească să redevină acel centru turistic apreciat de toată lumea. Iar un prim pas este al celor de la hotel international felix, un loc cu adevărat special unde vă puteți bucura de tot confortul dorit.

Profitând de lipsa informației în zonele de țară mai ales, cei care vor să manipuleze, o pot face foarte ușor, inducând oamenilor teama de faptul că viața lor în acea comunitate nu va mai fi la fel. Că își vor pierde pământurile, apa, tot ce e mai important pentru ei.

Scenariul s-a repetat, cred că putem fi cu toții de acord și în cazul Pungești. Numai că acolo vina mare a guvernanților a fost lipsa comunicării reale și utilizare forței. Iar asta s-a transformat într-o revoltă națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *