Unde am gasit soferii profesionisti ideali

Aveam nevoie de soferi profesionisti pentru afacerea mea, conducatori auto ideali si i-am cautat si am experimentat indelung. Incepusem sa cred ca ei nu exista. Nu ceream luna de pe cer, ci iata care erau asteptarile mele de la cei care doresc locuri de munca soferi:

-sa fie oameni seriosi. Aveam nevoie de comportamentul decent al soferilor de camioane pe care-i angajam, fiindca ei erau oamenii mei de legatura intre firma pe care o detineam si partenerii de afaceri din afara. Ei erau cei care duceau obiectele de artizanat la magazinele marilor orase si aeroporturilor si reveneau plini cu produse cosmetice, ceai si cafea pentru magazinele mele din malluri. Din pacate avusesem parte de angajati care gesticulau neglijent, injurau si ridicau tonul.

-sa conduca prudent si sa aiba grija de masinile noi si scumpe pe care le pun la dispozitie. Multi dintre soferii recomandati de prieteni m-au dezamagit. In trafic fortau nota mizand pe puterea si marimea masinii si au facut multe accidente, incat a trebuit sa suport costurile exorbitante ale reparatiilor. Altii nu pastrau curatenia in cabine, nici in spatiile de depozitare a marfurilor.

-sa conduca si in conditii meteorologice mai putin favorabile fiindca deviza mea este respectarea termenilor contractuali. Multi refuzau sa plece in cursa cand ploua sau ningea. Niciodata nu i-am obligat sa plece la drum cand ningea abundent si drumurile erau pe punctul de a fi inchise, dar pe autostrada nu se circula numai vara.

-sa nu bea inainte de a pleca in cursa fiindca si in trafic tot pe mine ma reprezentau si nu doream sa-i pun pe ceilalti participant la trafic in pericol, nici ca salariatul meu sa-si piarda viata.

-sa nu piarda timpul pe drum sau sa foloseasca masina de la firma mai mult in interes personal, decat in interes de serviciu.

-sa pastreze linistea in locatiile in care ii asiguram cazarea si mesele gratuite.

-sa colaboreze cu soferul de schimb fiindca respectam toate normele sofatului international si regimul orelor de condus.

Va dati seama ca incepuse sa-mi fie frica sa mai angajez soferi din cauza amenzilor si pagubelor suferite. Cunoscutii incercau sa ma ajute, dar recomandarile lor nu erau la inaltime, cei care raspundeau la anunturile din ziare se purtau decent un timp, apoi ma puneau intr-o lumina negativa. Ultima speranta a fost platforma gratuita Vijobs.

Mi-am facut cont cu incredere si o vreme am tatonat terenul. Am citit cu atentie anunturile, CV-urile soferilor si posturile scoase pentru angajare.

Totul era verificat si gratuit, prin urmare nu m-au taxat afland ca am nevoie de 10 soferi (activitatea mea economica este in crestere), iar ca firma pe care o conduc inregistreaza venituri de milioane de euro. Doream din start sa precizez ca numai soferii cu un comportament decent si care dau dovada de profesionalism sa aplice, fiindca sunt in criza de timp.

Am apelat la ajutorul lor pentru formularea anuntului de angajare fiindca aveau experienta in domeniu. Le-am trasat si sarcina de a-mi face o lista cu posibili candidate ideali pentru posturi, iar peste cateva sapatamani aveam cei mai buni soferi din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p