Un copil nu poate fi doar un moft

Trăim vremuri cu totul diferite față de ceea ce eram noi obișnuiți pe vremea noastră. Iar asta se vede în tot ceea ce ne înconjoară, plecând de la modelele morale ale celor din jurul nostru și mergând până la modul cum ne adaptăm la schimbările din viața noastră.

Cred că cele mai evidente schimbări apar și se văd la copii. La modul cum aceștia sunt crescuți, educați, pregătiți pentru viață. Și hai să o luăm așa, metodic:

Pe vremea noastră, desenele animate aveau ceva magic în ele. Tom și Jerry, Donald, Duffy Duck, Pluto, Bugs Bunny, toate aceste personaje erau cu adevărat ceva unic și te făceau să simți că ai parte de o copilărie magică. Nu știu câți dintre voi stăteau pe 1 ianuarie să urmărească maratonul Tom și Jerry de pe Cartoon. Eu o făceam.

image

Apoi, modele noastre de viață, mai ales din perioada copilăriei, erau cu totul altele. Erau oameni sau personaje de desene animate care te educau într-o direcție bună, a unei morale. Nu același lucru se întâmplă azi. Care este cel mai iubit model de copiii de azi? Hannah Montana. Adică, mai nou, Miley Cirus. Ce oferă ea ca model? Păi, în primul rând, lecții despre cât de bună este masturbarea și expunerea publică. Și cam atât.

Și mai apoi ne mirăm că avem copile de 12 sau 13 ani care rămân însărcinate sau care oferă showuri web pe bani sau care nu mai au pic de demnitate de la o vârstă atât de fragedă. Cred însă că marea problemă a generației de acum e lipsa părinților din viața lor. Fie că sunt fizic plecați prin cine știe ce colțuri de lume pentru a câștiga niște bani, tot pentru ei, copiii lor, fie că sunt fizic lângă ei, dar acaparați de problemele de zi cu zi, uită să le mai ofere o vorbă bună, o îmbrățișare, o emoție. Și asta se va regăsi mai târziu în personalitatea copiilor.

Și ca să încheiem acest articol într-o notă mia optimistă, ați observat cum, în ziua de azi, și cei mai mici copilași sunt la modă cu vestimentația, cu tot ce înseamnă să fii cool. Și nu ai cum să nu zâmbești când vezi un astfel de prichindel. Iar când ținutele sunt oferite de cei de la Lebabetique, atunci chiar că succesul e garantat și copilul tău poate fi o vedetă în devenire. Și dacă mai și postezi pe o rețea socială imagini haioase cu el, atunci chiar că ai șanse să îl transformi într-un star. Doar să îți dorești asta. Tot la ei veți găsi și cele mai bune produse de masaj pentru copilași, ulei masaj mama bebelus, extrem de necesare pentru îngrijirea celui mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *