Ultima lună de vară…

Pe neştiute, iată-ne în august, în ultimele săptămâni de vară. Eu nu sunt chiar 100% fan al verii, fiind născut iarna e de înţeles, dar totuşi trebuie să recunosc că acest anotimp are ceva cu totul şi cu totul special.

Este, nu cred că greşesc când spun asta, perioada din an când toată lumea este la maximum din punct de vedere al energiei şi al poftei de viaţă. Cheful de muncă scade la cotele de avarie şi parcă nimic nu se potriveşte mai bine cu acest anotimp decât berea. Rece, plină de spumă.

Însă vedeta verii, fără niciun un contracandidat veritabil, este marea. Cu bani, fără bani, cazare Mamaia sau în Vama Veche, românii dau buluc, din iunie şi până târziu în septembrie, la mare, la soare, unde fetiţele sunt foarte goale.

Nu mai contează faptul că nici până acum nu suntem în stare să parcurgem distanţa până la mare în timp puţin, că stăm în maşini până ne coacem sau că este nevoie de sute de jandarmi care să păzească o linie de cale ferată pentru a putea şi noi să ajungem în mai puţin de 2 ore de la Bucureşti la Constanţa, un record nemaiîntâlnit de după 1990.

eforie3

Eu nu am mai fost la mare de câţiva ani. Motivul e unul cât se poate de simplu: ultima dată când am ajuns, am făcut ceva de genul: m-am dus mi-am aruncat hainele în camera de hotel şi apoi m-am postat pe plajă şi nu m-am mai dat dus de acolo. Urmarea? O zi superbă pentru mine, o zi cu arsuri de gradul 2 pentru pielea mea. Nu cred că trebuie să vă mai povestesc suferinţele îndurate preţ de 2 săptămâni după acest gest necugetat. Ca atare, momentan am avut o serie de restricţii de a mă expune din nou soarelui binevoitor de pe litoralul nostru.

Anul ăsta vreau să încerc şi o staţiune nouă, despre care am auzit lucruri frumoase şi care, în fiecare an, este, cred, că singura care are plaja pregătită aşa cum se cuvine chiar de la 1 Mai. Despre Eforie Nord vorbesc, o staţiune pe care cred o consider undeva între luxul din Mamaia şi boemia din Vamă. Plus că marea are, la Eforie Nord, 2 lucruri care o fac specială: apa este un pic mai rece, numai bună pentru zilele caniculare şi nişte valuri numai bune pentru diverse sporturi nautice. Mult mai avantajoasă destinația chiar și decât orice vacante in Grecia

În ceea ce priveşte cazare in Eforie Nord  nu cred că pot fi probleme. În Eforie Nord ai cazare de la pensiuni ieftine până la apartamente date spre închiriere de proprietarii din zonă. Şi până la urmă, dacă chiar nu reuşeşti să găseşti ceva care să te mulţumească, dormi pe plajă şi cu asta basta:))

Îmi place planul meu, dar, din păcate, are o singură mare problemă: nu ştiu când voi avea cu adevărat timp să şi ajung la mare, ţinând cont de faptul că nici vara asta nu pare a fi una liniştită din punct de vedere al evenimentelor politice şi sociale.

Dar măcar dreptul de a visa nu ni-l poate lua nimeni.

One thought on “Ultima lună de vară…”

 1. Buna ziua stimabile vrajitor,

  Am parcurs cu nerabdare articolasul dumitale despre vara fiind intitulat ultima luna de vara. daca imi permiti o comparatie cu tara amintita de tine Grecia, vara se prelungeste in Septembrie si la noi cand guvernul a introdus programul “Litoralul pentru toti”.
  Acum pledoaria o las deoparte, var niste idei de nedumerire in legatura cu cele descrise mai sus.
  Cum poti considera ca exprimi o comparatie daca nu ai fost in Eforie. Ai informatii provenite pe surse si verificate din 3 locuri diferite.
  De unde provide avantajul daca nu va este cu suparare, intuiesc ca nici in Grecia nu ai ajuns.
  Mai avantajos ar fi o balaceala sau baie la Piscina Green Heaven din Pucioasa. Cateva detalii ar fi de folos pret, impresie generala perceptia publicului merita nu merita, de fite.
  Acum o sugestie din partea mea: dupa ce te-ai postat pe plaja, te-ai ars gradul 2, nu ai facut o baie in Cola sa te revigorezi?
  Noapte buna,
  cititorul de blog aleator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *