Turismul în Grecia afectată de criză, mai bun decât în România lui Udrea

Avem o ţară despre care multă lume a spus că este binecuvântată din toate punctele de vedere. Avem toate formele de relief, peisaje superbe, tradiţii unice, suntem cu adevărat o oază pentru turismul de calitate.

Avem însă şi neşansa de a fi avut n această ţară miniştri ai turismului incapabili, dintre care, fără doar şi poate, maxima absorbantă a ideilor greşite a fost Udrea.

Astfel s-a ajuns la situaţia ca o Grecie într-o criză mult mai puternică, să aibă şi în 2012 un turism mai bun ca noi. Iar dintre toate zonele de acolo care au adus bani buni la buget, Insula Rhodos fiind un exemplu demn de luat în seamă.

Oare când vom ajunge şi noi să valorificăm cu adevărat potenţialul turistic de la noi?

vacanta-mare-rodos-turism-seniori-last-minute-sejur

4 thoughts on “Turismul în Grecia afectată de criză, mai bun decât în România lui Udrea”

  1. Turismul romanesc a fost 60 de ani …de stat , asta spre deosebire de cel grecesc , iar dupa ’89 , cei ce au ” investit ” in turism , au fost tot vechii oameni “de la stat ” ce au lucrat cu…aceeasi oameni ….”de la stat “, asta spre deosebire de aceeasi greci ! Iar la noi inca n-am vazut nici un Acropole ridicat pe nicaieri sau…macar o insula Rodos acolo !

    1. @marian da, la fel ca toate sectoarele ce puteau sa ajute la dezvoltarea tarii, si turismul a fost capusat de principiul: “la vremuri noi, tot noi”

  2. Turismul (alaturi de agricultura) este unul din stalpii pe care Romania ar putea prospera. Dar pentru a atrage turisti este nevoie de investitii.Iar investitiile se atrag prin privatizari cu cap – nu vanzari pe un euro ca apoi totul sa fie taiat si dat la fier vechi -, prin asigurarea unei fiscalitati stabile si reduse, printr-o infrastructura care sa permita turistilor accesul facil la obiectivele turistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *