Turbosuflanta si rolul ei

TURBO HOEST

Turbosuflanta este acel element care foloseste energia gazelor de evacuare ce sunt emise de motor pentru a comprima aerul. Motorul are nevoie de aer pentru a putea arde combustibilul, cu cat cantitatea de aer primita este mai mare, cu atat mai multa energie are motorul si masina va fi propulsata cu o energie mai mare.

Turbosuflanta a fost proiectata de Dr Alfred Buchi la inceputul secolului XX. Turbosuflanta a dost folosita pentru prima data pe motoarele diesel, dar nu pe automobil ci pe vapoare. Abia in 1962, compania General Motor a dezvoltat turbina pentru masinile din gama Chrevrolet. Daca vrei sa gasesti mai multe informatii sau vrei sa gasesti o gama mai variata de modele si vei gasi mai multe oferte pentru turbosuflante Cluj.

GAR740611-2002_4-b-100-715x540

Turbina poate fi afectat de cateva lucruri aparent marunte, dar pe care le ignoram mai de fiecare data atunci cand ne asezam la volanul masinii.

Daca vrei sa prelungesti atat viata turbinei trebuie sa respecti cativa pasi simpli:

  • Accelerati motorul numai dupa ce presiunea uleiului a fost stabilizata alfel riscati sa afectati atat turbina, cat si motorul. Daca presiunea uleiului nu a fost stabilizata, turbina nu a reusit sa se lubrifieze corespunzator iar acest lucru poate avea consecinte grave asupra ei.
  • Nu opriti brusc motorul, pentru ca turbina nu va reusi sa isi scada tot atat de brusc temperatura si nici sa reduca din viteza turatiilor intr-un timp atat de scurt.
  • Daca masina nu a fost folosita de foarte mult timp este indicat sa porniti motorul si sa il lasati in starea de repaos pentru cateva minute. Acest lucru ii va permite sa intregului sistem sa ajunga la o temperatura normala. Acest lucru este recomandat sa faceti acelasi lucru si in cazul in care afara este frig, mai ales cand sunt multe zile friguroase.

Ai grija de masina ta, si acorda-i toata atentia, daca observi ca masina scoate un fum negru e cazul sa o duci la mecanic pentru ca turbina s-ar putea sa aiba ceva probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p