Tudose versus Dragnea. Ce ar câștiga premierul dacă ar opri ”revoluția fiscală”

Se naște greu, foarte greu, revoluția fiscală mult visată de președintele PSD, Liviu Dragnea. Și asta în condițiile în care avem de-a face cu un guvern PSD, un premier PSD, miniștri PSD. Care să fie resorturile pentru care, cel puțin pentru noi, cei care îi urmărim cu atâta atenție la tv, Liviu Dragnea și Mihai Tudose se joacă de-a șoarecele și pisica cu trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat?

Să putem vorbi despre informații economice care arată că o astfel de măsură nu aduce nimic bun? Să fie vorba despre informări ale serviciilor care să atragă atenția asupra pericolului unor revolte sociale sau chiar probleme legate de multinaționalele sau să vorbim doar de un joc al negocierii politice pentru polii de putere din PSD, în care fiecare dintre combatanți se folosește de cele mai bune arme ale sale? Fără să mai conteze că aceste arme reprezintă adevărate bombe nucleare pentru un popor care se aștepta mai degrabă să curgă laptele și mierea.

În tot acest război Tudose vs Dragnea, premierul se află într-un moment de grație, în care ar putea puncta suficient de mult încât să se poată vorbi cu adevărat de o șubrezire a puterii lui Dragnea în partid și, de ce nu, chiar de un pas în spate al acestuia. De unde ar veni aceste puncte?

– 100 de puncte din partea societății civile, a patronatelor, a sindicatelor, a multinaționalelor. Fără doar și poate, dacă trecem de Mișa, de Dragnea și orgoliul său nemăsurat și deschidem ușa către țară, vom vedea un popor întreg așteptând cu nerăsuflare ca cineva să vină și să dezamorseze această bombă pe care un jihadist din Teleorman a plasat-o strategic. Iar dacă acest cineva va fi Tudose, imaginați-vă scena cu un super erou care ne salvează când cronometrul mai avea doar câteva secunde. Urale, doamne și domnișoare care leșină de emoție, multinaționale care vor afișa poza premierului la intrare.

Continuare editorial pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.