Tu unde faci Revelionul?

Da, știu, pentru mulți sună absurd să întrebi, din septembrie, ce vei face și unde vei petrece Revelionul când mai sunt mai bine de 3 luni până atunci. Însă, și asta e o certitudine deja, românii au început să aplice foarte bine proverbul ”fă-ți vara sanie și iarna car” în ceea ce privește vacanțele. Astfel, s-a ajuns la un comportament aproape obișnuit, recunosc chiar și de tour operatori, în care omul își aranjează de iarna concediul de vară și vara petrecerea de Revelion.

Există avantaje și dezavantaje în acest stil. Marele avantaj este că poți obține o vacanță la prețuri bune, că nu mai stai pe ultima sută de metri să vezi dacă mai este sau nu loc liber în hotel sau că oferta de care știai tu la un moment, azi e alta. Plus liniștea pe care o ai știind că deja singurele tale gânduri trebuie să fie la ce vei face odată ajuns la destinație.

image

Dezavantajele țin, de cele mai multe ori, de faptul că oricât de clarvăzător ai crede tu că ești, nu ai de unde să știi cum va fi vremea în acea perioadă. Cum vremea din zilele noastre este greu de prognozat și pe intervale de ore, ce să mai vorbim de luni, practic, alegerea unei destinații de vacanță cu luni înainte seamănă cu un joc la ruletă. Dar, vorba ceea, nu riști, nu câștigi.

Sau ai putea să îți alegi destinații care să nu îți ofere surprize prea mari din punctul acesta de vedere. Cum ar fi Londra, unde plouă mai bine de trei sferturi din an, sau Praga, unde rar ai parte de o surpriza neplăcută de la vreme. Sau Veneția, unde ești oricum inundat :) Pentru aceste destinații îți stau la dispoziție cei de la Aerotravel.ro, care îți pun la dispoziție zboruri Bucuresti – Venetia, bilete de avion Londra sau avion Bucuresti – Praga.

Pentru mine, dacă mî întrebați, Revelionul sper să vină mai devreme de 31 decembrie, anul acesta. Nu am reușit să am un concediu de vară așa cum îmi doream, toamna va fi și ea una extrem de grea, poate cea mai grea din ultimii ani, din punct de vedere al activității. Dar, sper ca la finalul ei să pot să privesc cu mândrie și bucurie către ceea ce am făcut și am realizat și să pot spun că da, merit și eu măcar câteva săptămâni de relaxare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.