Tu ce sarbatoresti, romane, de 1 Mai?

Intrebarea asta mi-o pun de dimineata, de cand am vazut imaginile cu acele  cozi interminabile de masini, cu norul de mici care ameninta sa puna iar avioanele la sol si cu aburii alcoolului consumat in cantitati industriale…deci hai sa cautam un raspuns..

Oara sarbatoresti munca? Poi zau asa mai romane, cu un somaj in crestere, cu un guvern care se face ca munceste, cu jumatate din populatia tarii pensionata si cu o mare parte abia la pubertate, parca sunt destul de putini aia care muncesc…

Oare sarbatoresti miscarea sindicala? Care sindicalism? ca ai nostri se chinuie de jumatate de an sa puna tara intr-o greva generala si nu le iese deloc…oare sarbatoresti sindicalistii aia care merg la negocieri nu pentru salariatii pe care ii reprezinta, ci pentru a-si negocia posturi politice caldute..

Poi daca nici una nici alta, bai romane, ce dracu sarbatoresti tu azi? sa nu imi spui ca vara…ca iti dau cu calendarul in cap…eu cred ca tu nu sarbatoresti nimic altceva decat sansa de a-ti umfla burta, de a intra in coma alcoolica si in loc de munca, tu nu faci altceva decat sa preamaresti lenea si puturosenia…hai la multi ani !

2 thoughts on “Tu ce sarbatoresti, romane, de 1 Mai?”

  1. asta km asa e..toti sarbatoresc o zi de betzie crunta..si mankre la greu..nimeni nu sarbatoreste altcva..cu siguranta..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *