Tu ce faci pe 15 mai?

Un fel de ziua eliberării, o nouă zi națională, anunțată cu multă siguranță de sine de președintele României, 15 mai ar trebui să fie ziua în care o bună parte din restricțiile impuse de stat pe timp de coronavirus, să înceteze. Bine, acest lucru urmând să se facă cu un sacrificiu asumat: purtarea în permanență a unei măști și chiar a mănușilor, mai ales în spațiile închise sau aglomerate.

Acum, dacă este să mă iau după zumzetul din ce în ce mai puternic din jur, bag de seamă că mulți dintre voi v-ați pus în block-starturi și așteptați doar să se facă 15 mai, ora 00, pentru a prinde cele mai bune locuri la primul răsărit de soare privit liberi de ordonanțe, de declarații pe proprie răspundere.

Eu, în schimb, nu am această dilemă. Din contră, antisocial din fire, acum găsesc și mai greu să părăsesc confortul casei mele, de unde mi-am putut desfășura bine mersi atât activitatea profesională, cât și viața personală. Acum, bineînțeles că și eu aștept să mă pot deplasa relaxat pe unde vreau, fără să fiu nevoit să mai dau explicații. Să pot să merg să îi văd pe cei dragi, la care nu am mai ajuns de fix 2 luni de zile. Să mă sui la volan și să conduc. Să savurez renașterea naturii și a noastră.

Dar, dincolo de aceste aspecte, m-am obișnuit atât de mult cu viața de carantină, încât, dacă ar veni cineva să îmi spună că se prelungește treaba până la finalul anului, ridic din umeri și zic: bine, hai să îmi fac aprovizionarea cu tot ce am nevoie și adio.

La voi cum este?

2 thoughts on “Tu ce faci pe 15 mai?”

  1. Eu nu-s antisocial , dimpotriva insa , dupa aceata ” vacanta ” fortzata ma voi incuia in casa si NIMIC din c e-i afara nu ma ma va interesa… minim un an ! Cam aceasta-i perioada de timp vehiculata de catre cam toti specialistii virusologi adica … inclusiv de catre dl. Cercel . Azi , l-am auzit pe imbecilul ala de la Cotroceni declarand ritos ca , “scoala trebuie sa se reia dar IN CONDITII DE MAXIMA SIGURANTA “. Intrebarea mea este : cum se va putea aplica LEGEA , ORDONANTZA MILITARA , in cazul copiilor , asta n-o spune nimeni iar bivolul teutonic … ala oricum este din alt film . Chiar asi fi al dracului de curios cum va putea face cineva { indiferent cine ar fi ala } sa faca ca , niste copii , elevi de clasele 1-8 { adica 6-14 ani Iancule pentru cazul in care nu stiai } sa pastreze distanta de siguranta , cum ai va putea face sa poarte permanent masca si cel mai important : CUM AI VA PUTEA OBLIGA SA NU STEA IN GRUPURI MAI MARI DE… DOI SAU TREI ? In cazul ca aia nu vor face cum spune teutonul ce se va intampla cu ei : vor fi exmatriculati ? Sa te tii atunci … procese ! Iar dupa 15 Mai… chiar asi vrea sa pot fi inca in viata pentru a vedea si asta caci , atunci , chiar ca le-am vazut pe toate ! Pentru mine aceasta pandemie , a venit intrucatva ca o manushe : am mai pus mana pe-o carte si… CHIAR AM CITIT-O si-n plus , parca am inspirat un aer infinit mai curat { exceptand fireste virusul cu care ne amenintau “specialistii ” } si , mai mult decat asta , am practicat o gimnastica a mintii butonand calculatorul la greu . Sti ce-asi mai vrea s a vad Ioane ? Asi vrea sa vad daca de 1Mai in statele europene unde de cand stiu eu , aia protesteaza si marsaluiesc si fac mitinguri peste mitinguri , respectand o traditie , daca aia vor mai face acele mitinguri si marshuri si mai ales , cum vor putea respecta distanta de siguranta caci , in felul acesta coloanele se vor intinde pe zeci de kilometri si tare ma-ndoiesc ca vor avea aia suficienti jandarmi ca sa-i incadreze ” pentru a le asigura siguranta ” .

    1. @Marian din câte am auzit de la dezinfectantul Șică, toate ordonanțele militare vor fi anulate începând cu 15 mai. Problema copiilor, a obligativității purtării măștilor de către ei chiar este o chestiune irealizabilă dar și extrem de periculoasă, ei putând deveni purtători asimptomatici și apoi să îi infecteze pe toți cei cu care intră în contact. În China deja au reapărut focare noi (am pus la daraverile zilei de azi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *