Trist, Tăriceanu pleca

Am fost acolo în momentul în care Tăriceanu a pierdut președinția PNL, în 2009, după un Congres de excepție. Omul nu a putut să creadă că, după ce i-a ținut piept lui Băsescu vreme de 2 ani, este decapitat chiar din interior. Motivul principal a fost momentul rușinos al negocierii deținerii funcției de prim ministru și după alegerile parlamentare pierdute, dar, mai ales, lipsa unei perspective de creștere a partidului cu el ca președinte.

Da, Tăriceanu a fost cel mai bun prim ministru de după 1989, iar de partea lui stau toate cifrele economice. Dar cu toate acestea, cu toate că a încercat inclusiv măsuri sociale (a se vedea creșterea pensiilor) scorul electoral al PNL a rămas unul mic. Iar asta i-a fost fatal. Niciodată de la acel moment, Tăriceanu nu a încetat să creadă și să spere că va reveni în fruntea PNL: Și eu chiar credeam că asta se va întâmpla, în condițiile în care anul acesta, indiferent de ce se va întâmpla la prezidențiale, Crin nu va mai fi liderul PNL:

Numai că gestul absurd de ieri al lui Tăriceanu, acela de a susține ideea unui congres extraordinar PNL în care demisia lui Antonescu poate fi luată în calcul, este cea mai proastă idee politică a acestui om. Și cred că îi va aduce excluderea din PNL.

Va fi cu adevărat un moment trist în istoria PNL, un partid care, chiar dacă și-a devorat liderii cam după fiecare ciclu electoral, a făcut-o, totuși, într-un mod elegant și păstrându-i alături. Pare-se că nu va fi și cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Călin_Popescu_Tăriceanu_and_Traian_Băsescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p