Traseismul politic – ca o albinuta, din partid in partid !

Circula in aceste zile o dezbatere interesanta pe bloguri, dezbatere ce pleaca de la solicitarea PNL de a se discuta in societatea civila tema traseismului politic..interesanta tema, esential subiect si laitmotiv pentru multi din cei ce se gratuleaza cu titlul de politicieni.

Traseismul politic nu e nou in Romania ultimilor 20 de ani, dar a captat atentia publica in ultimele luni, cand se pare ca prinde foarte bine planurilor lui Basescu de a-si asigura o majoritate parlamentara care sa ii sustina orice plan meschin.

Iulia Huiu ne propune 3 directii de analizat:

1) in ce directie se face traseismul: aici lucrurile sunt simple: o sa sece Dunarea, se va inrosii Marea Neagra si vom scapa de gropile din strazi pana cand vom vedea pe cineva facand traseism politic de la putere inspre opozitie..dincolo de discursurile sforaitoare, interesul lor este sa acceada la bani, iar banii ii gasim la putere.

2) din ce functie sau pozitie se face: in principiu conteaza foarte mult sa ai un spate atunci cand faci pe Iuda…parlamentar, primar sau cu orice functie publica esti mult mai atractiv..in zonele mici insa conteaza si numarul celor racolati..

3) in ce context personal: aici eu unul nu prea sunt dispus sa stau la discutie si nici sa ofer circumstante atenuante: cei care fac traseism politic sunt oameni slabi, fara coloana vertebrala, usor santajabili si manati de interese meschine.

Voi ce parere aveti? Care ar fi descrierea si motivatiile centuristilor politici? Leapsa aceasta merge la cine vrea si doreste sa scrie despre ea…

7 thoughts on “Traseismul politic – ca o albinuta, din partid in partid !”

  1. Traseismul politic, de la un partid care a atacat alt partid fervent, sau de la un partid de dreapta la unul de stanga si vice versa, se face doar de catre oamenii imorali care cauta interesul propriu, de cele mai multe ori financiar acest interes:-& amp;…
    Dar nu trebuie sa ne impacientam, ca ne “salveaza” Base cu oamenii lui corecti:)) =))

  2. Eh! Politica e o mare c**va. Asa ca si cei racolati sunt la fel. Astia cred ca n-au inteles ca in pozitiile pe care le ocupa ar trebui sa se intereseze mai intai de popor si apoi interesul propriu. Nu stiu, sa le faca cineva o pancarda maaaaaaaaaaaaaaaare si le atraga atentia pe oriunde merg, poate isi dau seama si vor deveni niste „domnisoare”.:))

  3. @Crissdinu: intr-adevar, acest stil de a face politica pare a face parte dintru inceputuri din viata asa zisilor oameni politici..

  4. @Sorinica: Sorinicu, eu am auzit ca au aparut operatiile prin care se poate sa fii c***a si totusi sa fii virgina, dar pentru politicieni nimic nu mai e posibil:)) )

  5. in istoria romaniei asa a fost mereu cu bune si rele,timpurile se schimba mereu,depinde de noi sa ne fie bine pe viitor,putini politicieni au facut ceva bun pt. tara,deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *