Traian Băsescu coabitează cu o lovitură de stat

Avem ziua de 10.12.2013, zi care va rămâne în istoria politică românească ca ziua când în România, conform unora, s-adat iar o lovitură de stat. Lovitură pregătită, cel puțin la nivel de vuvuzele, foarte bine în laboratoarele de la Cotroceni. Căci, ce să vezi, nici nu se făcuse dimineață bine și toate trompetele băsiste urlau deja cum se clatină democrația, deși singurul care se clătina cu adevărat la orele alea era probabil vreun bețiv de prin Centrul Vechi.

Să nu se înțeleagă că încerc să caut vreo justificare a ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament. Mizeria PSD cu Legea Minelor și cu Legea Amnistiei reprezintă o probă a tot ceea ce se poate întâmpla mai grav cu țara asta.

Dar, de aici și până la a discuta în retorica unor Petreanu,Turcescu, Macovei și a altor trompete băsiste, e drum lung, unul pe care nu vreau să îl parcurg. Ce mai rămâne din toată lovitura asta de stat? Rămâne modificarea Codului Penal și scoaterea parlamentarilor de pe lista funcționarilor publici. Unde nici măcar nu ar fi trebuit să se afle, dacă este să ne uităm la definiția funcționarului public. Dar asta e altă poveste. Dacă nu avem în USL pe nimeni care să iasă și să facă o comunicare pe bune, dacă nu avem pe nimeni în USL capabil să explice și în Europa ce se întâmplă, iată cum suntem condamnați să retrăim același scenariu ca în vara lui 2012.

Rămâne totuși o întrebare pentru toți frații mei băsiști: șeful vostru are un acord de coabitare cu Victor Ponta, autorul moral al loviturii de stat de ieri. Și nu pare dispus să renunțe la acest acord de coabitare. Deci, nu cumva e și el părtaș, legal, al acestei lovituri de stat?

coabitare

2 thoughts on “Traian Băsescu coabitează cu o lovitură de stat”

  1. Am comentat doar ca să-ți zic că ești cel mai tare. Mă simțeam cumva dator, te citesc de mult timp și aș fi vrut să plătesc măcar așa.
    Ai mult umor, Times New Roman sunt copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.