Toyhut – locul preferat al copilăriei

Trăim unele din cele mai grele perioade din istoria noastră ca nație. Ne situăm, ca și nivel al populației, la valori pe care le aveam în jurul anilor 1930. Asta înseamnă că vreme de mai bine de 3 generații noi nu am evoluat. Numai că lucrurile nu stau chiar așa. De la o populație la începutul anilor 1990 de peste 21 milioane de oameni, am ajuns acum, în 2013, să vorbim de un maxim de 19 milioane de români, iar tendința de scădere se menține.

Cauzele sunt multiple. Plecând de la faptul că avortul a ajuns aproape un hobby în rândul româncelor (suntem țara cu cea mai mare rată de avorturi, și, ceea ce este și mai grav, suntem țara unde tinerele cu vârste între 12 și 14 ani fac avorturi) și ajungând la situația socială și economică, România este țara care pierde la fiecare 2 minute un om. Riscăm astfel să ajungem, în viitor, să nu mai fim a 7-a țară a Europei, ci abia să ne mulțumim că mai apucăm și noi să avem câteva milioane de locuitori. Și atunci, din cele câteva milioane de români, mare parte s-ar putea să fie rrromâni. Râdem noi, uneori și glumim, dar la modul cum se reproduc reprezentanții acestei etnii, scenariul nu este deloc improbabil sau prea departe.

image

Ce e de făcut aici?

În primul rând, este nevoie de o strategie națională care să încurajeze natalitatea, care să readucă familia acolo unde îi este locul, ca și organism fundamental al unei societăți. Da, vremurile se schimbă, pentru mulți ideea de familie nu mai este cu adevărat o prioritate, atât femeile cât și bărbații aleg să lupte pentru o carieră, pentru a se împlini financiar și material. Merită oare acest sacrificiu? Dincolo de efemera bucurie de a avea niște bani, cu ce rămâi la finalul unei munci aproape de sclav?

Există pe lumea aceasta un sentiment mai frumos decât acela de a fi părinte, de a te bucura e fiecare moment special alături de copilul tău? De primul țipăt, de primul gângurit, de primii pași…și tot așa. Eu zic că nu, nu există ceva care să se poată compara cu acest sentiment.

Și dacă tot alegeți să faceți acest pas. îi veți avea alături pe cei de la Toyhut, loc unde puteți găsi orice vă doriți pentru copilașii voștri, mai mici sau mai mari, dar și pentru casă sau pentru mămici. Inclusiv, da, cosmetice pentru copii, pentru că deja nu mai există o vârstă pentru a începe să arăți ca o prințesă de pe coperta unei reviste celebre. Chiar dacă sentimentul meu în ceea ce privește subiectul e un pic greu de explicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *