Ţinuta potrivită pentru bărbaţi la interviul de angajare

Atunci când urmează să se prezinte la un interviu în vederea angajării, fiecare candidat, dincolo de emoţiile inerente, îşi pregăteşte cu grijă acest moment important, de care depinde ocuparea unui loc de muncă şi implicit carieră să profesională. De aceea, orice persoană aflată într-o astfel de situaţie se va strădui să se prezinte în cel mai bun mod, pentru a putea câştigă încrederea şi aprecierea potenţialului angajator, astfel încât acesta să-i ofere lui postul pentru care a aplicat.

Astfel, alături de un CV bine întocmit, o atitudine care să degaje profesionalism, încredere în sine, pregătire temeinică în domeniul în care se încadrează jobul vizat, punctualitate în privinţa orei la care a fost programat interviul, un discurs îngrijit, elegant, menţinerea unui contact vizual constant cu persoană care va intervievează, abţinerea în a va lansa în diverse povestioare fără legătură cu motivul acestei întâlniri, un rol esenţial îl are ţinută vestimentară în care va veţi prezenţa la acest moment decisiv. Pentru că, oricât de mult am dori să dăm dreptate zicalei cu „ nu haina face pe om”, sunt multe situaţii când chiar opusul acesteia este valabil şi ţinută potrivită poate face diferenţa.

De aceea, ţinută corespunzătoare unui interviu pentru angajare trebuie gândită cu atenţie şi în niciun caz nu trebuie să aruncăm în grabă pe noi ce e mai la îndemână în şifonier, considerând că îl vom putea da gata pe angajator doar cu experienţă şi farmecul nostru natural. Aşa că, mai întâi, vom ţine cont de domeniul în care se încadrează jobul de care suntem interesaţi, cât de strict sau permisiv este în ceea ce priveşte ţinută angajaţilor. Dacă în cazul candidatelor femei, cu siguranţă posibilităţile acestora sunt mult mai diverse în privinţa ţinutelor potrivite pentru un interviu, pentru bărbaţi variantele sunt mai restrânse, fie că este vorba de mai multă sobrietate sau condiţiile permit abordarea unei vestimentaţii mai lejere, respectiv casual-business.

În acest ultim caz, candidaţii pot opta pentru o vestimentaţie mai relaxată, compusă din cămăşi de calitate pentru bărbaţi, cu pantaloni din stofă sau chiar jeans într-o culoare închisă, pantofi din piele, la care accesorizeaza o curea din piele, în ton cu pantofii. O altă varianta, având în vedere că vremea extrem de călduroasă se menţine, pot opta şi pentru tricouri bărbăteşti la preţuri ieftine, în special modelele polo, care, spre deosebire de cele clasice, pot compune o ţinută decentă pentru un interviu, alături de pantaloni, pantofi din piele, o curea cu o cataramă discretă. În ambele variante, se poate opta şi pentru un sacou, potrivit cu cămaşă sau tricoul polo.
Dacă la firma la care intenţionezi să te angajezi ţinută sobră este obligatorie, atunci nu îţi rămâne decât varianta costumului bărbătesc, iar că accesoriu potrivit, un ceas elegant, de bună calitate, cu curea metalică sau din piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p