Ține diabetul sub control cu gluometrul de la FEO

Diabetul. Poate cea mai periculoasă boală cu care se poate confrunta un om. Mai periculoasă chiar și decât cancerul, întrucât se poate manifesta într-o liniște totală, până la momente când e chiar prea târziu pentru a evita afecțiunile grave. Tocmai de aceea e bine să ai ce alege dintre glucometre.

Statisticile ultimilor ani vorbesc de câteva sute de mii de români care suferă de această boală, oameni pentru care viața se schimbă total de la momentul în care primesc acest necruțător diagnostic. Ce este de fapt, diabetul?

OMS recunoaște trei forme principale de diabet zaharat. Tipul 1, tipul 2 și de sarcină. Primele două sunt foarte frecvente. Tipul 1 de diabet este insulino-dependent, reprezintă 10% din cazurile de diabet din Europa și SUA. O caracteristică a acestei boli este că își face debutul în plină sănătate, chiar și de la vârste fragede. Ținerea sub control a acestui tip de diabet se face prin dietă și greutate ținute sub un strict control, la care se adaugă exercițiile fizice.

image

Diabetul de tip 2 est este și mai frecvent decât primul, diferența dintre ele fiind că acesta nu necesită tratament cu insulină. Printre factorii principali care aduc diabetul în viața noastră sunt: regimul sedentar de viață, alimentație nesănătoasă, fumatul. Adică, dacă suntem sinceri, cam tot ceea ce caracterizează viața noastră de zi cu zi.

Tocmai de aceea este extrem de important să conștientizăm importanța unei vieți sănătoase. A unui regim de viață activ, în care să nu stăm doar în casă, în fața calculatorului, ci și să ieșim la plimbare, la alergat prin parc. Sau la sărutat iubita, căci și asta consumă destule calorii :D   Schimbarea alimentației este și ea importantă, și aici nu ne referim numai la zaharuri, ci la un regim alimentar echilibrat din toate punctele de vedere. Da, deși poate nu mă crezi acum, există viață și după cartofi prăjiți și șaorma.

Numai astfel putem ajunge să ținem sub control diabetul și să evităm complicațiile ce ne pot pune viața în pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *