Timpul, dușman sau prieten?

Timpul. E un subiect despre care am tot vorbit pe aici. Despre cum el a devenit cel mai scump partener al nostru. Despre cum, deși știm că ziua are 24 de ore, noi reușim cu chiu cu vai să ne bucurăm de foarte puțin din ea, restul timpului fiind dedicat luptelor din viața noastră. Fie că vorbim de lupta de a ne face treaba la birou, de lupta de a răzbate prin traficul de nebuni din marile orașe, de lupta de la cozile din instituțiile de stat, unde ne ducem să ne plătim taxele de sclavie.

Azi vreau să vă propun un altfel de exercițiu în ceea ce privește timpul. Aveți de la mine o putere fără precedent, pe care, culmea, v-o ofer gratis. Aceea de a putea opri timpul. Nu tot, măcar o oră din el. O oră din viața voastră pe care s-o retrăiți, să o schimbați sau, de ce nu, să o trăiți în avans. Sună tentant, nu?

image

E greu de spus ce a-și alege, dacă aș fi pus în situația de a putea să controlez o oră din zi, al cărei stăpân să fiu. Bănuiesc că toți, instinctiv, am merge către momentele frumoase din viața noastră și, în acea oră, ne-am reîntoarce în copilărie, i-am aduce pe cei dragi alături de noi sau am retrăi momentele care ne-au făcut să fim cei mai fericiți oameni din lume.

Să vă spun un secret ! Nu e nevoie de cine știe ce puteri magice pentru a reuși asta ! Totul depinde numai și numai de noi. Da, știu, e foarte greu să mai găsești puterea, în ziua de azi, să ai parte de o oră numai pentru tine, cea mai plăcută oră a zilei, în care să uităm de toți și de toate. Să te uiți la ceasul tău Fossil sau Tissot și să spui: gata, de acum încolo, o oră, mă rup de grijile de azi și mă bucur de fiecare secundă. Să te reîncarci cu energie, să fii, fie doar și cu gândul, acolo unde te simți cel mai bine, doar tu sau poate și cu cei dragi alături.

Avem nevoie, într-o lume care a devenit din ce în ce mai agresivă, mai stresată, mai posomorâtă, să rupem ritmul din când în când. Să spunem stop timpului și să evadăm. Altfel, nu am fi decât niște prizonieri ai unei lumi din care nu mai simțim că facem parte. Și nu ar fi bine deloc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *