Terapia prin pictura

Din timpuri preistorice oamenii si-au manifestat dorinta de a-si exprima emotiile si gandurile prin forme artistice. Adesea, acest lucru este facut doar pentru placere personala, insa este si un mod de a transmite sentimentele personale, altora. Dorinta de a fi inteles si ascultat, a dus la formarea limbii, la inventarea alfabetului scris, aranjamentul sunetelor in muzica si nu in ultimul rand la plasarea de pigmenti pe un suport pentru pictura.

Atunci cand eforturile noastre artistice vor fi afisate public, este nevoie de maiestrie si stapanire tehnica a mediului individual. In caz contrar, rezultatul va fi un esec de a comunica mesajul dorit. Din moment ce noi toti suntem suma totala a experientelor noastre si pentru ca fiecare persoana vede lucrurile intr-un anumit fel, expresiile noastre artistice pot fi aplaudate sau nu, depinde si de audienta.

pictura

Evenimentele, circumstantele dificile si relatiile din viata noastra ne pot afecta intr-un anumit fel, iar de multe ori se intampla sa nu fim constienti de acest lucru. De exemplu, unele persoane sufera de depresie, altele sunt urmarite de flash-uri de la evenimente traumatice, etc. Din fericire, pentru tot exista o solutie! Una dintre aceste solutii este terapia prin arta, pe intelesul tuturor, ne putem exprima si comunica modul in care ne simtim in picturi abstracte. Terapia prin arta este o forma de terapie ce are la baza ideea ca vindecarea consta in creativitate. Fiecare pictura creata ajuta la cresterea constiintei de sine si recunoasterea cat mai profunda a evenimentelor care au afectat viata unui copil sau adult.

Pictorii, vizualizeaza peisajul intern dupa care il descriu in picturi, desene sau sculpturi. Atunci cand lucrarile sunt complete poate fi inteles si mesajul transmis.

Ce se intampla in timpul unei sesiuni de terapie prin pictura depinde in principal de fiecare persoana. Teoria consta in vizualizarea sentimentelor si transmiterea acestora dincolo de cuvinte. Terapia prin arta ajuta la remedierea principalelor probleme emotionale pe care foarte multe persoane le au.

In concluzie, terapia prin pictura aduce oportunitati de face oamenii sa se simta in mod normal si sa nu se mai preocupe de lucruri care nu sunt asa grave cum considera. Cand a fost ultima oara cand v-ati exprimat cu ajutorul culorilor?

Viata fiecarei persoane ar fi mai luminoasa si mai putin stresanta daca am fi un pic mai creativi in fiecare zi…nu credeti?

3 thoughts on “Terapia prin pictura”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *