Telefonul meu are 9 vieți

Asta v-o pot spune cu certitudine. Nu cred că există vreun om care să își fi chinuit telefonul mobil la fel de mult ca mine. Ca să facem o clarificare de la început, vorbim aici de cel mai vechi model de telefon al meu, un nokia c3 pe care l-am achiziționat în 2010, când mi-am prelungit abonamentul de la Cosmote.

Și din acel moment, a început practic o întreagă poveste între noi. L-am pierdut într-un taxi, dar omul a fost suficient de darnic să mi-l dea înapoi. L-am scăpat în apă, l-am scăpat în suc. Și ca totul să culmineze cu un moment de magie, ieri mi-a scăpat de la aproximat 8 metri, și a căzut pe ciment. Ai crede că acesta a fost finalul tumultoasei noastre relații. Dar de unde, în afară de o singură zgârietură, telefonul merge perfect. Nici măcar difuzorul nu  avut ceva de suferit. Ca atare cred că ne este destinat să fim pentru totdeauna împreună.

image

Bine, aici vorbim și de o tendință în ceea ce privește tehnologia. Lucrurile durabile, rezistente, de calitate, au fost înlocuite de produse din ce în ce mai puțin rezistente, durabile, poate mai puternice din punct de vedere al procesării, dar a căror durată de viață este cu mult, mult mai scurtă. Să ridice mâna acel posesor de Iphone sau orice alt tip de smartphone care se poate lăuda că are acel produs de mai mult de 2 ani. Aș fi tentat să fac pariu că nu există.

Sau să ridice mâna sus cel care, posesor de smart feon (vorba reclamei) a uitat să își mai încarce telefonul, pentru că îl ține bateria 6 – 7 zile. Ei bine, mie mi s-a întâmplat asta. Totuși, pentru a trăi cu toții mai liniștiți, e bine să știi că ai mereu alături pe cineva pe care te poți baza că te va ajuta dacă ceva nu merge. Cum sunt cei de la glassgsm, care sunt gata să readuc din morți chiar și cel mai distrus telefon posibil. Pentru că sunt niște profesioniști. Pentru că fac totul cu pasiune.

Tendința aceasta de a face lucruri mai puțin rezistente, de o calitate îndoielnică, care să se strice cât mai repede și să te pună astfel în situația de a cumpăra altele, este exact ceea ce își doresc producătorii și distribuitorii. S-a dus vremea boemiei, acum totul este bazat pe ideea de profit, pe un cost de producție mic și un preț de vânzare mare.

Cu toate riscurile aferente.

2 thoughts on “Telefonul meu are 9 vieți”

  1. Buna ziua conasule Iancu,

    Cateva remarci am de facut la adresa celor scrise in articol. in primul rand am langa mine un posesor de Iphone care a ridicat mana, nu cred ca mai ai curajul sa tii pariul. oricum miza nu am stabilit-o. in al doile rand reactia lui la asemenea fraza este sa iti atrag atentia sa nu mai scrii asemenea mizerii defaimatoare ca il enervezi.

    P.S. Poate ajungi prin Bucuresti si discutam la fata locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *