Țara fără autostrăzi dar cu sisteme GPS performante

De când a scăpat tânăra ministresă, Ioana Petrescu, porumbelul cu acciza de 7 eurocenți la carburanți, care ar fi de fapt necesară nu pentru infrastructură, așa cum declara Ponta, ci pentru pensii și salarii, toată România e întreabă înfrigurată: ”unde se duce acciza?”

Dar înainte de a căuta un răspuns la această mică întrebare, hai să vedem întâi unde lovește acciza asta cu adevărat. Iar răspunsul îl intuiți cu toții: în buzunarele noastre. Practic, nici măcar nu a intrat în vigoare și toate magazinele deja afișează prețuri mărite, iar dacă întrebi motivul, ți se spune simplu: păi s-au scumpit carburanții !  Acesta este primul și cel mai important aspect al acestei accize. Și nu pot să nu mă întreb, oricât de mult l-aș desconsidera pe Băsescu, să nu mă întreb, oare nu a avut el dreptate când a zis că, de fapt, adevărata destinație a acestor bani este reprezentată de baronetul însetat de sânge și bani, conduși de Liviu Dragnea.

image

Deci, nu, nu vă faceți speranțe că banii ăștia vor ajunge vreodată cu adevărat la autostrăzi, la dezvoltarea infrastructurii. Am mai trăit povestea asta. Mai țineți minte celebrele panouri puse de Băsescu la marginea drumurilor, panouri pe care era scris următorul mesaj: ”aici sunt banii dumneavoastră!”. Uitând să ne specifice unde este acel aici. La fel stau lucrurile și acum. Ministra de Finanțe, oricât de naivă ar fi ea acum și oricât de mult ne-ar face plăcere să o miștocărim, a adus în spațiul public două aspecte extrem de importante:

– vorbim de aproximativ 2 miliarde de euro așteptați din această acciză. Wow ! Cred că îi tremură inima non stop lui Ponta, gândindu-se la tot ce ar putea să facă cu acești bani. Nici Năstase nu cred că a avut o asemenea șansă !.

– Care este cu adevărat situația financiară a țării acesteia, de un Ministru de Finanțe vine și ne spune că, fără această acciză, nu mai plătim pensiile și salariile?

Aici aștept cu adevărat răspunsurile. Pentru că în ceea ce privește autostrăzi și drumuri, știm cu toții că toate aceste piese de utilaje vor sta bine mersi în garaje, drumurile vor arăta bine doar pe hârtie, unde echipa lui Ponta ne promite sute, mii de km care vor fi dați spre folosință anul ăsta. Numai bietul de Șova nu știe exact ce și cum și, întrebat de ziariști câți km de autostradă facem anul ăsta, a zis că nu știe. Și am răsuflat ușurați cu toții, la gândul că nu va fi nevoie să apelăm și noi, așa cum se întâmplă în țările normale, la un sistem de monitorizare gps, la un sistem de management si monitorizare flote, monitorizare flota oferita de cei de la Smartfleet.

Lăsând gluma la o parte, am mai spus-o și o repet, lipsa autostrăzilor afectează economia României într-un mod pe care nici nu ni-l imaginăm.

România, frumoasă țară, păcat că e locuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *