Suspendarea lui Băsescu – a III-a ediție

Am fost unul din partizanii celor două suspendări ale lui Băsescu de până acum. În 2007 nu m-am implicat activ, dar, la cea din 2012, am luptat cu toate puterile mele ca să ducem la bun sfârșit acest deziderat.

Băsescu este, și asta nu se va schimba, unul din cele mai negre personaje din politica autohtonă. Ceea ce a reușit acest om să facă în cei 10 ani de mandat ai săi, va fi cu greu să trecem peste. Va dura mult să înțelegem că politica nu înseamnă ură, băsiști și antibăsiști.

Va fi greu să readucem, natural, normal, mandatul unui președinte în limitele sale constituționale, după ce vreme de mai bine de 10 ani, profitând de ambiguitățile din legi, Traian Băsescu a siluit funcția prezidențială.

basescuzgonea

Cu toate acestea, acum, în acest moment, preconizata nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu este o mizerie. O mizerie gândită atât în laboratoarele de la Cotroceni și din Palatul Victoria. Suspendarea lui Băsescu este necesară unor candidați la prezidențiale lipsiți de orice substanță, de orice proiect, de orice bun simț. Ponta, Tăriceanu, Udrea, abia așteaptă ca Băsescu să aibă toate libertatea de a fi în campanie și astfel de a polariza doar ei dezbaterile pentru alegerile din noiembrie.

Și mai este o miză, una extrem de importantă, peste care trec cu toții foarte ușor. Grațierea lui Voiculescu ! Iată, dragilor, miza acestei suspendări ! Pentru că, odată Băsescu suspendat, vreme de 30 de zile, președinte interimar al României va să fie nimeni altul decât Valeriu Zgonea.

Pe care sper că nu îl bănuiți de demnitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.