Ştiai că şi căţeii au probleme de comportament?

Ne place să ne răsfăţăm blănoşii pe care îi avem acasă, le cumpărăm cele mai scumpe jucării cea mai bună mâncare pentru câini, îi răsfăţăm şi aşa mai departe. Dar niciodată nu ne gândim că aceste lucruri pot dăuna comportamentului blănosului.

Cum se poate că blănosul tău să aibă un comportament nedorit?

Când o să îţi găseşti pantofii roşi sau firele de prin casă rupte o să îţi dai seama de una din cele mai întâlnite probleme de comportament al cățelului tău. Cum să îndrepţi acest lucru? Când îl prinzi rozând un obiect de prin casă sau un papuc de al tău, opreşte-l printr-o comanda fermă şi autoritară, oferindu-i în acelaşi timp o jucărie potrivită de ros sau un os. Câinii au nevoie să roadă pentru a nu se plictisi, aşa că nu uita să îi cumperi o jucărie potrivită de la un Pet Shop.

image

Refuzul de a veni la tine atunci când îl chemi este o altă problemă de comportament des întâlnită la blănoşi. Şi poate reprezenta peste ei un pericol mai ales atunci când eşti pe strada prin maşini. Pentru al determina să vină la tine atunci când îl chemi recompensează-l cu mancare caini.

Cerşitul când te vede că mănânci este o altă deviere comportamentală, atunci când se întâmpla acest lucru scoate-l afară din bucătărie sau din încăperea pe în care tu îţi serveşti masa, aşa va înţelege că dacă vrea să stea cu tine atunci când mănânci trebuie să stea liniştit. În nici un caz nu îi dă să mănânci din farfuria ta. El trebuie să înţeleagă că el are mâncare câini şi nu are voie să mai cerşească din mâncarea ta.

Pentru a reuşi să îndrepţi devierile de comportament ale blănosului trebuie să fii foarte consecvent cu el, de asemenea trebuie să fii autoritar şi ferm atunci când îi interzici un anumit lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.