Sterilizarea apei este acum mult mai eficientă cu ajutorul unui Sterilizator UV

Când ne e sete bem apă, când vrem să facem mâncare folosim la felurile principale apă, fie pentru a spală ingredientele, fie pentru a fierbe diverse tipuri de carne. Dacă vrem să ne spălăm, folosim iar apă. Apa este una dintre substanţele fără de care nu se poate trăi. Igiena, mâncarea, curăţarea diverselor alimente toate depind de utilizarea apei.

Sursă dvs de apă e foarte posibil să nu fie una de apă potabilă, la analize simple putem depista o mulţime de microorganisme şi săruri, depuneri de minerale care ne pot îmbolnăvi sistemul excretor, în special rinichii. Sterilizarea apei se poate realiza prin fierbere, însă sunt multe microorganisme care rezistă şi la peste 100 grade Celsius aşa că această metodă nu garantează o curăţare întotdeauna şi eficientă a apei.

Se mai pot folosi substanţe de tipul clorului pentru a scapă de bacterii, dar clorul în cantităţi mari poate fi toxic pentru organism. Singură metodă care dă rezultate notabile şi nu schimbă nici compoziţia chimică a apei este sterilizarea cu lămpi UV. Practic lumina ajunge în toată masă apei, absolut toate organismele sunt distruse, gustul apei poate deveni mai bun, apa devine mai clară şi mult mai sigură pentru consum.

Nu se folosesc substanţe toxice, nu există riscul contabimarii în timpul sterilizării, radiaţiile UV au o rază de acţiune destul de mare aşa că se poate steriliza o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt. Intrumentul cu ajutorul căruia putem steriliza apa mai eficient se numeşte Sterilizator UV.

Odată intrat în funcţiune sterilizatorul UV distruge structura ADN a microorganismelor, împiedicând diviziunea celulară, în lipsa căreia, acestea nu se mai pot înmulţi şi mor, rezultatele se pot observă imediat, undele radiaţiilor uv sunt suficient de puternice pentru a permite distrugerea definitivă a bacteriilor, viruşilor şi fungilor, algelor.

Care sunt avantajele unui sterilizator?
Avantajele unui Sterilizator apă ţin de modelele diverse disponibile pe piaţă, de calitatea superioară a sterilizării realizată în timp scurt, de numărul mare de funcţii suplimentare pe care le posedă, dar şi de siguranţa mai mare în privinţa consumului apei sterilizate.

Sterilizatoarele pentru apă pot fi folosite pentru curăţarea apei din fântâni, apei din gospodărie, sunt bune şi pentru unităţile de cazare şi pentru cele sanitare, acolo unde apa trebuie să fie pură şi bună de utilizat în diverse moduri, de la băut la spălat şi curăţat diverse suprafeţe.
Sterilizarea apei este obligatorie mai ales dacă instalaţiile de apă sunt vechi, ţevile nu sunt schimbate la timp, dacă sursele de apă nu sunt atât de sigure şi atunci când proprietarii îşi doresc o apă de o calitate superioară, sigură pentru intreaga familie. Cele mai simple sterilizatoare pentru apă au o lampa uv, dar sunt şi unele care sunt dotate cu senzori, au rază de acţiune mai mare, pot „depista” mai multe tipuri de microorganisme, puterea lămpii mărindu-se în funcţie de tipul de bacterii depistate.

Pentru că are o structura aşa de simplă un Sterilizator apă va funcţiona ireproşabil ani întregi dacă este întreţinut bine, se poate curăţa uşor prin simpla ştergere, lampa poate fi testată de un specialist pentru a putea vedea când nu mai are o eficienţă aşa de mare, se poate înlocui uşor, astfel încât sterilizarea să fie mereu una eficientă. Preţurile sterilizatoarelor sunt relativ mici, investiţia iniţială se amortizează rapid, piese de schimb şi service autorizat se găsesc online foarte simplu, se pot solicită remedieri ale problemelor în cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p