Steaua – câteva date statistice

Am evitat să comentez foarte mult despre Steaua şi cum merge ea în noul sezon. Motivele, variate, de la caterinca celor care au avut toate motivele să râdă de mine că sunt stelist, până la toată nebunia pe care a creat-o la club Becali.

Nici azi nu aş fi făcut-o, poate mă hazardez, dar cifrele mă ajută:

Să o luăm metodic:

– în sezonul 2009–2010: Steaua acumulase, după 9 etape, 15 puncte şi era pe locul 6.

– în sezonul 2010-2011: Steaua acumulase, după 9 etape, 15 puncte şi era pe locul 5.

– în sezonul 2011-2012: Steaua acumulase, după 9 etape, 14 puncte şi era pe locul 8.

Iar sezonul actual, după 9 etape, Steaua are 22 puncte şi este pe primul loc.

Ce s-a schimbat?

steaua_rapid_9a2d22b598

Păi în primul rând, lotul. Steaua dispune azi de cel mai bun lot de la echipa care ajungea în semifinalele Europa League.

Apoi, antrenorul. Da, chiar el. Soţul Prodancei, Reghencampf. Mulţi nu i-ar fi dat nicio şansă, dar el şi-a câştigat-o singur. Şi este, iată, cel mai bun antrenor al Stelei din ultimii ani. Cifrele o spun.

Ce nu s-a schimbat? Păi, Becali. Oierul tot oier, numai că, cel puţin pentru moment, impactul lui asupra lotului pare a fi redus la minim. Ceea ce e bine.

Atâta timp cât doar vorbeşte, Steaua are şanse foarte mari să câştige în sfârşit campionatul, după 6 ani şi de ce nu, să facă o figură frumoasă în Europa.

2 thoughts on “Steaua – câteva date statistice”

  1. da intradevar steaua are cel mai bun lot si cel mai frumos joc din liga1 si toti o vad campioana da sa nu uitam ca mai exista si Becali care dupa cum spune chiar el la iarna v-a vinde 3,4 jucatori si atunci ma intreb cum va fi returul?

    1. @biionv luam titlul lejer anul asta..daca nu il apuca trepanatiile pe oier..de vandut ii vinde pe aia slabi..nu e rau

Leave a Reply

Your email address will not be published.