Statul roman a recuperat 5 lei de la un copil evazionist !

Fara cuvinte…pur si simplu de cand o persoana draga mi-a aratat acest articol rad in hohote, dar parca e mai degraba de plans….Va redau textul integral…

“Statul român a recuperat 5 lei de la un evazionist minor, care nu şi-a declarat veniturile realizate jucând în piese de teatru precum “Snoave cu Păcală” sau “Cocoşelul neascultător”. Alţi cinci evazionişti cu vârste între 11 şi 17 ani sunt în vizorul Fiscului

sursa: www.gandul.info

Un minor a fost amendat deja cu 5 lei, iar alţi cinci au intrat în atenţia Fiscului din Vrancea, după ce aceştia au omis să îşi declare veniturile realizate anul trecut jucând în mai multe piese ale Teatrului Municipal din Focşani. Un grup de 11 elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani au câştigat câte 30 de lei de căciulă, anul trecut, când au jucat pe scena teatrului în piese precum “Snoave cu Păcală” sau “Cocoşelul neascultător”.
Dacă cinci dintre ei au ales să fie cetăţeni corecţi şi au depus declaraţiile de venit (formularul 200) la administraţia fiscală de care aparţin, alţi şase dintre ei au ales să înşele statul.
Administraţia Finanţelor Publice din Judeţul Vrancea a intrat pe fir realizând în baza formularelor 205 trimise de Teatrul Municipal din Focşani că nu toţi minorii şi-au declarat veniturile. “În anul 2009 am avut nouă spectacole pentru copii, jucate de copii. Au primit câte 30 de lei pe spectacol. Au fost în jur de 300 de lei pe tot anul”, a declarat Aurica Constantinescu, contabil la Teatrul Municipal.
Vârsta evazioniştilor nu i-a impresionat însă pe angajaţii Fiscului din Vrancea. “Nu se exceptează ca venituri impozitate decât bursele pentru elevi şi studenţi, în rest toate veniturile realizate de persoane, fără a se face referire la vârsta persoanei care realizează venitul, absolut toate veniturile realizate se impozitează”, a declarat directorul Finanţelor Publice Vrancea, Eugen Ciorici. Potrivit acestuia, în cazul în care elevii vor refuza în continuare să îşi declare veniturile, Fiscul le va popri conturile bancare. “În condiţiile în care nu se achită în cele 48 de ore, atacăm conturile bancare pe care le au în bănci”, a mai spus Ciorici.

7 thoughts on “Statul roman a recuperat 5 lei de la un copil evazionist !”

  1. @emi: ai vazut ce le-au facut aia la Constanta? I-au luat la tinta cu oua..asa trebuie sa le facem si noi..

  2. exista vreo prostie mai mare de atit? Ma intreb de ce admitem toate acestea,de ce tacem ,de ce nu avem puterea de a lua nici un fel de atitudine?de ce ii lasam sa-si bata joc de noi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *