Spune nu promovării homosexualităţii în şcoli !

Ştirea e simplă:

“La începutul lunii februarie, mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar din Bucureşti au demarat acţiuni “de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale.Sperăm ca acest eveniment să trezească interesul unui număr cât mai mare de oameni. În primul rând, pentru că este un eveniment cultural în care oamenii prezenţi, indiferent de orientarea lor sexuală, se bucură de lucrări de calitate şi de o atmosferă prietenoasă”

Societatea civilă, onlineul şi nu numai au reacţionat cu vehemenţă referitor la obligativitatea predării religiei în şcoli.

E o linişte atât de pro-fundă când vine vorba de a promova valorile găozarilor în şcoli. Să însemne asta că nimeni nu are ceva de obiectat la subiect?

Mie mi-e scârbă. Ok, îţi place să te arzi dubios. Fă-o în intimitatea casei tale şi nu mai căuta recunoaştere publică.

6 thoughts on “Spune nu promovării homosexualităţii în şcoli !”

 1. “E o linişte atât de pro-fundă când vine vorba de a promova valorile găozarilor în şcoli. Să însemne asta că nimeni nu are ceva de obiectat la subiect?”

  O prima obiectie la ce ai scris e la adresa termenului “gaozar”. E insultator, pe bune. Cu atit mai mult cu cit stii probabil ca homosexualitatea vine in cele mai multe cazuri ca o conditie medicala, oamenii aia sint nascuti asa. Ramine sa punem piedica orbilor…

  Valorile sint valori indiferent daca sint produse de heterosexuali sau homosexuali, pentru ca arta sau stiinta nu ies prin rect ci prin alta parte a corpului.

  Sa nu ne mai uitam la filmele lui Almodovar? Sa nu mai citim ce au scris Bergerac, Gide, Anais Nin, Verlaine sau Whitman? Sa nu mai ascultam muzica lui Wagner, Bowie, Joplin sau Baez? Sa ardem tot ce a creat da Vinci? Sint valori ale culturii universale si n-au nici o legatura cu fundul.

 2. Stai ca nu scrisesem despre prima parte, cea cu religia :)

  Eu ma numar printre cei care au reactionat violent. Nu am avut nimic de obiectat pina in momentul in care am vazut continutul manualului de religie de la clasa I. Copil calcat de masina pentru ca l-a pedepsit Dumnezeu ca s-a jucat, ca o bestie ce e el, copilul. Copil in spital pentru ca s-a urcat pe o scara si i-a tras Dumnezeu scara drept pedeapsa. Pare gluma asta, dar nu e. Nu imi pot lasa copilul sa invete asa ceva, l-am retras.

  Partea proasta e ca s-a intimplat de citeva ori sa fie dus (impreuna cu ceilalti care faceau religia) sa se roage in biserica de linga scoala in timpul orei de matematica, de exemplu. Au suspendat orele pentru rugaciune, inclusiv pentru cei care nu faceau religia si i-au bagat in biserica pe toti, doar nu era sa faca ora de matematica pentru doar trei copii, nu?

  Nimeni nu spune parintilor ca ora aia e optionala si ca pot alege sa da sau sa nu. Iar daca afla asta dupa ce au apucat copiii sa facva prima ora de religie si vor sa-si scoata copilul li se spune ca nu mai e voie, trebuia sa faca cerere inainte sa inceapa cursurile. Asta, dupa parerea mea, e un abuz, de vreme ce cursul e optional. La fel cum abuz e sa conteze media cursului optional la media de final de an. Eu am avut probleme cu copilul, cum sa faci pe cineva de 8 ani sa inteleaga ca de fapt nu e mai prost decit colegul cutare, ca ala “i-a iesit in fata” pentru ca are 10 la religie, in ciuda faptului ca la citit sau adunat 2 cu 3 sta mai prost?

  Sint realitati si nu e deloc in regula, e un mod oribil de a discrimina niste copii, un mod la fel de oribil de a le baga in cap ca nu au nevoie de stiinta, de vreme ce sint scosi de la ore folositoare caq sa se roage si un mod pe care nici macar nu il pot califica de a mutila sufleteste niste copii. Ca nu stiu cum altfel sa numesc modul brutal prin care li se baga in cap ca-i pedepseste Dumnezeu daca se joaca.

 3. Exista, din pacate. Tot ce am zis sint chestii traite de mine, nu din surse indirecte. Imi pare rau ca a trebuit sa dau inapoi manualul ala, ti-l aratam sa te ingrozesti.

  1. @Stefan cunosti parerea mea despre Biserica. E o dezbatere pe care chiar sper sa o avem candva la o cafea. Dar da, de multe ori si argumentele tale sunt atat de solide..incat nu am cum sa le contrazic..

 4. Iancule faci o mare gresala Tu vorbesti despre, Biserica…. Ai uitat ca Bieserica este doar o institutie a statului , avand in principal rolul de a te apleca si mai mult in jug cu ajutorul credintei in …CEVA ?!Nu cei ce slujesc Biserica ma intereseaza ca au tacut malc ci acei tipi ce se numesc {?} Noua Dreapta si care se definesc ca “tragandu-se direct din vechea Garda de Fier ” si din Zelea Codreanu. Pai ala saracu s-a rasucit in groapa cu asemenea…”gardisti”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *