Spune-mi la ce oră te bagi la somn, ca să-ți spun cât de deștept ești

Lumea aceasta este o resursă inepuizabilă de studii, cercetări și analize. Practic, cea mai mare invenție a acestei lumi au fost cercetătorii britanici. Iar de la ei a urmat restul. Cercetătorii britanici sunt cei care au răspuns la orice dilemă sau întrebare a ta.

Nici cele mai ascunse dileme din viața ta nu rămân necercetate și fără un răspuns.

Așa am ajuns să văd, zilele trecute, o analiză despre ce fel de oameni se culcă mai devreme și ce inteligență au cei care se culcă mia târziu.

De la bun început aș vrea să clarific că sunt genul de om care nu adoarme chiar odată cu găinile, dar când e să îmi fie somn, îmi e și gata. Deci, am zile când adorm și după 1 noaptea, am zile când la 11 deja visez frumos. Conform unicilor cercetători britanici, oamenii cu un IQ mare se bagă la somn târziu și se trezesc târziu.

image

Mi se pare logic. Întâi se uită și ei la Capatos, iar în weekend se luptă să rezolve cuburile..din Bamboo, nu Rubik. Ca să fim și mai exacți:

– oamenii cu IQ mai mic de 75, în cursul săptămânii adorm la 23.41 și se trezesc la 7.20, iar cei cu un IQ peste 125, deci oamenii foarte inteligenți, adorm în timpul săptămânii la ora 00.29 și se trezesc la 7.52

Da, știu, acum toți o să începeți să spuneți că fix la 00.30 adormiți și voi iar ceasul nici nu mai trebuie să sune și sunteți deja gata de o nouă zi de provocări, fix de la 7.52. Dar eu zic că nu e chiar cum zic acești cercetători, iar dovada cea mai vie o reprezintă omul de care practic s-a lipit nedreapta etichetă de zeu al somnului, Crin Antonescu.

Acum, lăsând un pic gluma la o parte, somnul chiar este o parte extrem de importantă dintr-un stil de viață sănătos. Asta ți-o poate spune orice medic. Și ca să fi sigur că te bucuri de cel mai bun și odihnitor somn, ideal ar fi să îți aranjezi dormitorul cât mai pe gustul tău, cu un pat care să se potrivească nevoilor tale, cu niște cuverturi de pat aici cât mai frumoase și îmbietoare, toate aceste elemente având rolul de a te face să te aștepți cu nerăbdare momentul când abia aștepți să ajungi acasă ca să tragi un pui de somn odihnitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *