Spune-mi cum ai blogul..

Ca să îți spun cât de în serios iei treaba asta. Am mai scris pe aici despre cum blogul tău este imaginea ta în online. Exact cum în viața reală cv-ul tău este cel care îți asigură șansa de a avea un job bun, așa și în cazul blogului, în cazul în care vrei să fii luat în seamă, să ajungi chiar să faci și niște bănuți din această activitate, trebuie să ai cu ce să te reprezinți.

Un blog haotic, neîngrijit, plin de scripturi și poze de zeci de mega care îl încarcă greu, plin de sclipici sau de inimioare care se scurg pe el, nu reprezintă ceva atractiv. Un blog trebuie să te lase să citești ușor informațiile, să fie corect scris, să aibă un pic de logică în articolele pe care le furnizează.

image

Am întâlnit și oameni care au bloguri unde nu îți este permis să comentezi, să interacționezi cu cel ce a scris articolul. Mi-e foarte greu să înțeleg de ai ales atunci să mai faci un blog, când puteai foarte bine să ai doar un jurnal secret, numai al tău. Cea mai importantă comunitate din jurul unui blog este comunitatea cititorilor și comentatorilor. Fără ei, blogul tău nu există, scriitura ta nu contează. Și pentru că exemple negative putem găsi oricând, eu zic să vă ofer și un blog care mie îmi place: bookblog.eu. Un blog aranjat frumos, aerisit, cu informațiile structurate pe categorii clare, cu articole scrise zilnic, o dovadă că cei care se ocupă de site își respectă cititorii, oferindu-le șansa de a citi zilnic informații noi.

Acum, ca o mărturisire, trebuie să recunosc că eu intru mereu pe siteul celor de la bookblog, în speranța că voi regăsi acolo cât mai multe recenzii la cărți. Pentru că asta m-a atras prima dată când am văzut denumirea blogului. Și dacă e să le fac o recomandare prietenească, aceasta ar fi: să adauge cât mai multe articole legate de cărți. Sincer, avem mare nevoie să avem cât mai multe bloguri și pe această nișă, una pe care eu o consider extrem de interesantă. Și de a cărei necesitate nu cred că se poate îndoi cineva, fie și numai dacă ne uităm la perlele de la Bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *