Sondajul lui Nicușor Dan și Predoiu, câștigat de Firea?

În dezbaterea de aseară de la TVR, Nicușor Dan a ieșit și a declarat că acceptă provocarea lui Cătălin Predoiu de a se face un sondaj în ultima săptămână, sondaj la capătul căruia să se vadă cine este cel mai bine plasat candidat al dreptei și ceilalți să se unească în jurul lui, pentru a maximiza șansele de a o învinge pe Firea.

nicusor-dan-predoiu

Se nasc câteva întrebări și concluzii peste care, oricât am vrea, nu putem să trecem:

– Există timpul necesar pentru a se face acest sondaj, pentru a-l face relevant și pentru a putea face și analiză corectă a datelor? Pentru că nu cred că ar fi suficient doar să întrebi oamenii: votați Nicușor sau Predoiu? Mult mai important este să afli dacă și câți dintre votanții unuia sau altuia se vor transfera în cealaltă tabără.

– Chiar mai are efect o astfel de strategie? Adică, dacă se retrage Nicușor, să zicem, și iese și le spune votanților săi, votați-l pe candidatul PNL, chiar se duc toți și pun ștampila pe el? Scenariile sunt mai degrabă pesimiste.

– Nu în ultimul rând, să nu uităm nuanța foarte importantă menționată de Nicușor Dan aseară: „în nici un caz nu mă retrag, în nici un caz nu îl susțin pe Predoiu, dar accept să facem un sondaj, ca să fie bucureștenii în cunoștință de cauză când vor vota. Asta, pe românește, sună așa: hai să facem sondajul ăla, să vă arăt că tot eu câștig.

Și uite cum, ne place sau nu, Gabriela Vrânceanu Firea poate fi privi relaxată, din fața televizorului, și ultima săptămână de campanie. Pentru că toată lumea va fi ocupată cu cearta pe sondaje, pe cine se retrage, și alte zgomote de fond care au alterat practic fiecare zi a acestei campanii electorale.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

One thought on “Sondajul lui Nicușor Dan și Predoiu, câștigat de Firea?”

  1. Iancule…cred ca vine sfarsitul lumii ! Ati ajuns voi PNL-ul , ” marele PNL ” , singurul partid istoric si chiar singurul c-o doctrina d e dreapta pe esicherul politic romanesc…a ajuns sa s e milogeasca la ….Nicusor Dan ??? Ai cere voturile aluia pentru Predoiu ? Avea dreptate Sarcasticu : Dracu va ia !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *