Sondaj INSCOP – cine îi mai înțelege pe români?

Mă uit pe ultima cercetare INSCOP dată publicității și nu pot să nu vă mărturisesc că e ceva ce eu nu pot să îmi explic. Acum un an de zile, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, românii au ales președinte pe Klaus Iohannis, în detrimentul lui Victor Ponta.

De obicei, odată cu schimbarea președintelui, logica politică spune că îi oferi și condițiile constituționale ca să se poată să își pună în aplicare programul pentru care a fost ales. Iar asta însemnă un guvern cu care să poată lucra, un Parlament care să îi transpună principalele teme în legi. În mod evident, acest lucru nu se întâmplă acum.

Relația președinte – guvern este una inexistentă.

Relația președinte – parlament este una de miștocăreală. El le zice, ei se fac că îl ascultă.

Ai spune că poporul este furios de faptul că votul său pentru schimbare, de anul trecut, este ignorat. Și că Victor Ponta este în continuare prim ministru. Numai că, ce să vezi, lumea e de cu totul altă părere. Cel puțin asta spune INSCOP: 50% din români spun că PNL nu ar trebui să vină acum la guvernare și 51.7% spun că Victor Ponta trebuie să rămână prim ministru. Asta e de Kafka !

sondajinscopguvern

4 thoughts on “Sondaj INSCOP – cine îi mai înțelege pe români?”

  1. Nu este nici un Kafka. De cand a fost ales președinte, dl. Iohanis a încercat măcar un pic să lucreze cu guvernul? Dacă a fost ales președinte nu înseamnă ca i s-a încredințat și un guvern, el trebuie sa-si îndeplinească îndatoririle cu guvernul actual, care a fost validat de parlament. Ați observat cumva o viziune a președintelui și guvernul să o ignore?

    1. @Mihai nu, nu am observat vreo piedica in directia asta, clar. Dar nici nu putem spune ca avem o relatie de buna colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.