Sisteme profesionale irigatii pentru complexul residential

La 20 de minute de magazinul Unirea, la sud de Bucuresti se intinde o zona binecuvantata de Dumnezeu pe pamant, adica un complex rezidential de vile cu arhitectura moderna.
Cladiri albe si inalte, decorate cu piatra isi etaleaza siluetele printre vegetatia plina de viata. Cineva a gandit totul ca noi, locatarii sa fim fericiti. Nu exista casa care sa nu aiba un covor de iarba la intrare. Copiii sunt fermecati de acest lucru si de multe ori se trantesc prin iarba incercand sa se uite dupa avioanele aflate in zbor. Exista si o zona a copacilor cosmetizati, avem si o gradina englezeasca, dar si trandafiri, tei, iasomie si salcami sa ne bucuram de toate parfumurile verii.
Suntem inconjurati de multa viata si frumusete, dar la inceput ne-a fost teama ca va trebui sa udam toata acesta gradina luxurianta.
Ne-am luat cladirile, locurile de parcare si vilele in primire, iar administratorul complexului rezidential ne-a dat vestea cea mare:
-Nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste udatul. Gradinile au fost realizate de cei ai buni specialist din tara, de tehnicieni si peisagisti care lucreaza la GradiniBucurest si tot de la ei am cumparat si instalat sisteme profesionale irigatii.

rainbird-sprinkler-3504-500x500
Ne-am dat seama ca ele functionau demult si totul fusese bine pus la punct din moment ce nu era un fir de iarba uscat sau o floare palita. Peisajul acela de poveste se intretinea cu efort si cheltuiala, dar merita efortul fiindca:
-atmosfera este feerica. Vilele noastre parca ar fi casele din padure, se pierd printre crengile verzi. Cata racoare vom avea la vara si ce frumos va fi la noi! Putem iesi din casa si citi la umbra pomilor, putem sa mergem aici, la oras, desculti prin roua dimineti. Este o senzatie foarte reconfortanta sa mergi descult prin iarba, sa simti masajul delicat al firelor catifelate si catifeaua racoritoare a boabelor de roua.
-daca in centrul orasului nu ne faceam mereu timp sa ne ducem copiii in parc si se coceau in apartamente, aici iesim impreuna in curte si nimeni nu se simte nedreptatit. Si pe terasa daca iesim, deja este mult mai bine.
-natura calmeaza si inspira omul si il incarca energetic pozitiv. Nu poti sa mai fii trist, cand vezi atatea flori si verdeata in jur si simti frunzele si florile vii care te incurajeaza.
-toata vegetatia functioneaza ca o perdea care retine noxele si praful
-depresia este combatuta cu succes de aces mediu viu, afectiunile respiratorii se vindeca, bolile provocate de stres sunt tinute departe.
De ce sisteme profesionale de irigatii? Ca toate zonele sa fie udate eficient si sa se poata monitoriza actiunea. Ca o persoana special angajata, cum ar fi portarul, sau locuitorii sa faca pe rand de serviciu in fata ecranului urias, fiindca un peisaj feeric se intretine cu efort.
Se poate si ca fiecare sa fie interesat de udarea vegetatiei pe zona lui si programarea sa se faca si de la distanta, prin intermediul unui dispozitiv inteligent.
Privesc munca profesionistilor de la GradiniBucuresti si nu pot sa nu ii admir pentru opera de arta pe care au realizat-o in complexul nostru rezidential.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *