Singura veste bună la guvernul Ponta 3 – nu mai e Grapini !

Nu știu alții cum sunt, dar eu, cel puțin de o săptămână, mă trezesc în fiecare dimineață și verific toate siteurile de știri, plus siteul guvernului ca să fiu sigur că sentimentul pe care îl am este unul cât se poate de real.

Iar sentimentul meu este unul pe care sunt sigur că îl au și alții: Maria Grapini nu mai este ministru ! Nu-i așa că atunci când citiți asta, simțiți cum primăvara vă umple sufletul, cum toate relele dispar și viața nu are cum să fie altfel decât frumoasă? Da, știu, Maria Grapini nu mai e ministru dar continuă să ciripească prin spațiul public și, mai mult, există riscul să o avem drept a doua Elena Băsescu, în condițiile în care ea candidează pentru un loc în Parlamentul European. Tot sper că lumea nu îi va oferi șansa asta.

grapini_maria_897c320380

Pentru mine, Maria Grapini este exemplificarea perfectă a vorbei din popor care spune că: ”decât să deschizi gura și să confirmi prostia ta, mai bine taci și lași o urmă de îndoială”. Și nu e singurul caz de politician aflat în situația asta. Dar, cu insistența ei de a se exprima, a ieșit cel mai mult în față. La primele ei apariții publice, atunci când era doar o păreroloagă pe la Antena 3, Grapini vorbea decent și cu verb despre problemele din mediul de afaceri, despre cum IMM-urile suferă din cauza unor decizii absurde luate de guvernele Boc și Ungureanu.

Ne spunea cum trebuie revitalizat turismul și cum acesta poate reprezenta un motor pentru dezvoltarea țării. Ați auzit sau văzut, după ce a ajuns doamna Grapini ministru, de vreo decizie luată  în guvern în acest sens. Poate doar aceea de a introduce obligativitatea ca siteul www.prosoapehoteluri.ro să fie entry page în orice hotel. Dar nici aici nu sunt sigur.

Este exact ceea ce vorbeam și în articolul precedent. Ideea de a trimite în funcții importante oameni care nu au nici o expertiză în acel domeniu, dar pe care i-ai crescut în activul de cadre (mai ales cel de la Antena 3 în ultima perioadă) și care speri că se vor califica la locul de muncă. Numai că România a încetat de mult să mai fie pepinieră pentru astfel de personaje triste.

Iar răbdarea oamenilor cu astfel de personaje în genul Maria Grapini, este la cel mai mic nivel din toată istoria. Și nu știe nimeni când ar putea refula. Ceea ce nu ar fi bine deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.