Siguranţa în trafic – limita dintre viaţă şi moarte

De fiecare dată când am ocazia, oriunde aş fi, încerc să discut şi să îi conving pe oameni despre importanţa siguranţei lor şi a celor dragi atunci când eşti în trafic. Eu, unul, am ajuns să nu mai suport ştirile cu accidente rutiere, mai ales cele în care victime sunt copilaşi. Ştiri care par că trec fără a avea vreun efect asupra celor care conduc, dacă este să ne uităm la câte pericole îşi supun aceştia copiii atunci când şofează.

Aici, mare parte din vină o purtăm şi noi. Nu avem acea cultură a siguranţei, nu conştientizăm faptul că orice mic gest poate fi limita dintre viaţă şi moarte. Pentru că, dacă facem un mic sondaj, oare câţi dintre voi le pun centurile de siguranţă copiilor atunci când pleacă la drum, indiferent că vorbim de maşinile personale sau de autocare, sau de orice mijloc de transport.

Şi atunci, dacă conştientizăm faptul că de noi depinde uneori diferenţa dintre a salva viaţa copilului nostru sau de a-l trimite în ghearele morţii, oare ce ne împiedică să luăm măsurile care se cuvin pentru protecţia lor? Nu de puţine ori rămânem şocaţi văzând cum, pe bancheta din spate a maşinii, un copil îşi face de cap sub privirile blânde ale familiei, asta deşi, la cel mai mic gest de frânare, ar putea zbura prin parbriz.

copii trafic

La noi, la români, se pare că cel mai la modă mod de a învăţa este numai prin şocuri, prin experienţe grele. Ori, uneori, este mai bine să prevenim decât să învăţăm. iar cel mai bun mod de prevenţie, pentru a ne proteja copiii atunci când suntem în trafic este de a folosi scaunele auto nichiduta, cele mai performante scaune de maşină destinate transportului de copii.

Practic, pe acest site găsiţi absolut orice model de scaun, pentru orice copil, de la cei mai mici, până la cei care sunt la o vârstă mai măricica, dar care încă au nevoie de un plus de siguranţă. Vi-l recomand cu plăcere !

One thought on “Siguranţa în trafic – limita dintre viaţă şi moarte”

  1. Ce faci reiei articolul ? N-a facut suficient raiting la vremea respectiva ? 8) L-am mai citit cu ceva vreme in urma si …parca tot aici la mataluta frate Iancule ! Ce vina am eu daca sunt un cititor fidel al blogului Sfintiei Tale ??? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *