Sibiul, teatrul şi cerşetoria

Am evitat să scriu despre acest subiect, deşi văd de ceva timp o apetenţă a piarixdelor de conjunctură de a ataca Ministerul Culturii şi pe noul ministru, Mircea Diaconu, pe tema Festivalului Internaţional de Teatru, Sibiu 2012.

Motivul atacurilor: slaba bugetare a festivalului din partea Ministerului. Ca şi când în România lumea se plimbă cu hălci de carne în gură, bancomatele pot fi golite în câteva secunde de sute de mii de euro iar sărăcia este o poveste din vremuri de mult apuse şi ca atare singura problemă a ţării a rămas FITS 2012.

Dacă intri pe pagina oficială a acestui festival, dai de ditamai cârnatul de sponsori..oare ăştia cum sponsorizează? Nu cu bani? Iar tu, ca organizator, când îţi faci calculele financiare pentru evenimentele de anul viitor ?

Problema pentru mine este alta. Şi anume mizeria care se ascunde în spatele unor aşa zişi experţi de comunicare, mai pe româneşte piarizde, care au neobrăzarea să acuze actualul ministru pentru nişte decizii luate şi probabil negociate cu vechia conducere a ministerului.

Să văd o individă ca Ruxandra Predescu că îşi permite să ia la mişto un nume imens al culturii româneşti precum Mircea Diaconu, mă face să îmi fie scârbă.

Şi hai să nu o mai dăm din gard în gard cu apetenţa pentru cultură. Când deschiderea festivalului ţi-o face Ştefan Bănică eu zic că e circ ieftin.

PS:  Dacă tot faceţi pe iubitorii de cultură, luaţi aminte la devotamentul şi sacrificiul unor oameni precum cei de la Teatrul Masca, cei care, sunt sigur, la rândul lor, au multe momente dificile în a-şi onora spectatorii cu teatru de calitate. Dar care în loc să cerşească şi să transforme teatrul în politică, strâng din dinţi şi fac minuni.

6 thoughts on “Sibiul, teatrul şi cerşetoria”

  1. La teatrul Masca nu-i director Mihai Malaimare…ala de-i si pe la CNA ? :satansmoking: Cat despre Sibiu…de fapt se doreste mazilirea lui Johanis, ce dracu nu te-ai prins ?Ai uitat ca fusese propus ca Prim Ministru ….mai nu stiu cand de catre liberali ? :smirk: Cat despre Stefan Banica la o deschidere de festival…este circ dar …in nici un caz ieftin ! :smirk: Aaaa, daca era Mandinga…atunci da, ERA CIRC IEFTIN ca dupa Baku , dupa Eurovizion :finger: , nu mai are ” cota ” chiar daca Elena Ionescu este inca….virgina ! :satansmoking:

    1. @marian da, Mihai Malaimare este..si jos palaria pentru el. Cat despre Johanis, pot incerca ei cat vor sa il deajos…omul are peste 70%

  2. ionut, in mod normal nu raspund la astfel de abordari, nu doar lipsite total de gentilete, de adevar, dar si de cunoasterea situatiei, dar o sa fac o exceptie de data asta, pentru ca FITS nu merita nici un cuvant rau, nici macar de la cineva care, evident, are probleme cu bila (produs de secretie al ficatului, ca sa pricepi la ce ma refer), ceea ce, eventual, ar putea scuza partial atitudinea si ignoranta ta in ceea ce priveste FITS.

    o zi calma iti urez!

    1. @ruxandra predescu finetea ironiei tale, cea cu bila, este surprinzatoare. Cat despre ce merita si ce nu merita FITS, asteptam cu totii dezvaluirile tale despre cum un ministru ce a intrat in functie cu doar 2 saptamani inainte de a incepe festivalul. Ceea ce se intampla acolo este un eveniment deosebit, pe care tu l-ai politizat nepermis de mult..Asta probabil si de la emotiile de a fi dat manuta cu Nicusor Dan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *