Sfaturi utile pentru alegerea procesorului

Chiar dacă laptop-urile au devenit un produs achiziţionat de o masă de oameni din ce în ce mai mare, acest lucru nu înseamnă că am ajuns la nivelul în care ne permitem să achiziţionăm câte un laptop în fiecare zi. Sau cel puţin, nu toţi oamenii îşi permit acest lucru. Din acest motiv, trebuie să fim foarte atenţi în momentul în care alegem laptop-ul pe care îl achiziţionăm, pentru a nu ajunge în situaţia în care realizăm după ce l-am achiziţionat că, respectivul laptop nu răspunde nevoilor noastre.
Deoarece procesorul reprezintă inima laptop-ului, trebuie acordată o importantă deosebită acestui element. Pentru a alege cel mai bun produs, trebuie să avem în minte foarte bine stabilit, pentru ce vrem să utilizăm laptop-ul. În caz contrar, vom realiza după ce am achiziţionat laptop-ul, că procesorul acestuia este mult prea performant pentru ce aveam nevoie, astfel că puteam achiziţiona unul mai slab şi implicit să facem o economie. Sau, dimpotrivă, se poate constată faptul că procesorul laptop-ului pe care l-am achiziţionat nu răspunde nevoilor noastre, motiv pentru care achiziţionarea acestuia reprezintă o risipă de bani. Pentru a nu ne află în nici una din aceste două situaţii, trebuie să fim atenţi la caracteristicile procesorului. Cele mai importante caracteristici sunt frecvenţa şi numărul de nuclee.

image
Indiferent de intensitatea la care va fi suspus laptop-ul se recomandă evitarea achiziţionării laptop-urilor a căror procesoare au frecvenţa mică. De ce? Pentru că frecvenţa procesorului indică numărul de operaţii executat pe secundă.
Numărul de nuclee al procesorului este foarte important atunci când laptop-ul este achiziţionat pentru a rula aplicaţii complexe precum şi jocuri de ultima generaţie. Laptop-urile Dell Alienware se bucură de un procesor foarte performant, care asigura utilizatorilor o experienţă ireproşabilă. Pe scurt, în ceea ce priveşte numărul de nuclee al procesorului,acesta trebuie să fie cât mai mare, pentru o procesare cât mai rapidă a informaţiilor.
Care sunt criteriile de care tu ţii cont atunci când achiziţionezi un laptop?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *